Smart city a les escoles

El programa 'Smart Education' vol apropar el concepte smart i la innovació als alumnes amb activitats i tallers. Durant aquest curs escolar es durà a terme a cinc centres de la ciutat.

Conèixer com funciona un smart parking o un semàfor intel·ligent són algunes de les coses que poden aprendre els alumnes a través del programa de formació smart city per a les escoles."El que volem és apropar aquesta idea de Barcelona ciutat de les persones, una ciutat que utilitza les noves tecnologies per millorar la qualitat de vida de les persones, i fer-ho des de petits és una bona experiència" ha explicat Eduard Martín, Director d'Innovació de l'Institut Municipal d'Informàtica.

Per dur-lo a terme s'han creat continguts adaptats a diferents edats que busquen la participació i la interacció dels infants i joves. El programa, que s'ha realitzat amb col·laboració amb l 'Smart City Business Institute i que s'enquadra dins els 22 punts de la Smart City Barcelona, també inclou formació específica als docents. Els alumnes de 2n de primària de l' escola Joan Pelegrí han estat els primers a realitzar l'activitat, que s'estendrà a 4t i 6è de primària i a l'ESO. Durant aquest curs escolar, el programa 'Smart Education' es realitzarà a cinc centres educatius.

Els alumnes de 2n aprenen el concepte smart a través del conte de l'ONA, d'un taller i d'un mural de dibuixos que realitzen ells mateixos. En el cas de 4t de primària, treballaran amb l'alicació 'Little Hero Smart Bcn' que els planteja reptes smart. Una passejada smart i una introducció a la robòtica és l'activitat pensada per a 6è de primària mentre que els alumnes de l'ESO realitzaran tallers als Ateneus de fabricació.