Aquest taller es centra en el marc general d'aquesta tendència emergent i en les mesures concretes que es poden implementar.

OBJECTIU GENERAL:
Comprendre el marc general que implica avançar cap a una nova organització del temps de treball a les empreses i organitzacions, i conèixer els tipus de mesures concretes que es poden posar en marxa.

OBJECTIUS ESPECÍFICS:
Treballar els continguts de forma didàctica i participativa, combinant píndoles teòriques i pràctiques, fent xarxa i posant en comú els coneixements i experiències entre les persones participants.

TEMARI:


1.- Què implica avançar cap a una nova organització del temps al treball?


Tendències socials emergents (harmonització del temps de treball, el temps de cura, el temps personal i social, etc.)
Marc europeu: l'exemple dels països nòrdics, una mirada a la nova organització del temps de treball des de la perspectiva de gènere.
Marc català i estatal de l'organització del temps de treball


2.- Mesures d'organització del temps i conciliació.

Mesures:
Mesures de flexibilitat horària (ex. horari flexible, jornada comprimida, jornada intensiva, flexibilitat en les vacances, job sharing, bossa d'hores).
Mesures de flexibilitat espacial (ex. teletreball).
Serveis i altres mesures (ex. serveis de cura de la infància, suport a les persones grans o dependents, tiquet restaurant, transport, esport).
Mesures de recolzament (ex. assessorament personal/ familiar, assessorament legal, fiscal i financer, formació en horari laboral).
Mesures recollides en textos legals (ex. permís de maternitat, permís de paternitat, reducció de jornada, excedència per la cura de fills i filles).
Activitats que incorporen la perspectiva i els valors de les #AltresEconomies

Horaris

Oficina d'Atenció a les Empreses *Edifici MediaTIC

Adreça:
C Roc Boronat, 117
Districte:
Sant Martí
Barri:
El Parc i la Llacuna del Poblenou
Codi postal:
08018
Població:
Barcelona