Gràcia desplega la seva Economia Social i Solidària

05/09/2017

De setembre a desembre s'han organitzat diferents activitats dedicades a l'Economia Social i Solidària.

El Bosc Turull, La Caníbal, Les Trementinaires, Titània Tascó Llevadores, el col·lectiu Volta… Al llarg dels darrers anys els barris de Gràcia han teixit una xarxa fortament arrelada d’iniciatives d’economia social i solidària (ESS). Fruit del projecte de participació ciutadana Decidim Gràcia 2017, els graciencs i les gracienques han escollit dur a terme dos projectes vinculats a l’economia social i solidària, que enguany es fan realitat sota el títol “Desplega Gràcia, territori social i solidari”. D’una banda, les entitats i iniciatives que promouen l’ESS a Gràcia han organitzat diferents rutes i xerrades. I, de l’altra, s’han posat en marxa formacions i punts d’acompanyament sobre ESS adreçats a públics ben diversos, des de famílies a professionals, comerços o veïns i veïnes interessats.

Els models d’habitatge cooperatiu, l’audiovisual com a eina transformadora o l’economia social i solidària com a alternativa centren la temàtica de les tres rutes que faran un recorregut per cinc iniciatives i entitats de Gràcia que treballen amb criteris d’ESS. El seu format inclou una xerrada prèvia per aprofundir en el tema de manera dinàmica i participativa des d’espais tan emblemàtics com el Bosc Turull o el Centre Cívic El Coll.

Les voluntàries i activistes del projecte Pam a Pam, també anomenades xinxetes, han organitzat aquestes rutes, on també explicaran el seu projecte, com contribueix a la transformació social i quin és el seu impacte social al territori. De fet, al setembre s’engegarà un grup d’activistes a Gràcia, les xinxetes taronges, que anirà identificant iniciatives al districte, tot coneixent-les, entrevistant-les i pujant-les al web, a través d’un procés d’activisme i formació. Per crear aquest grup, s’han organitzat dues formacions específiques durant els mesos de setembre i octubre. Per inscriure’s tant a les rutes com a les formacions cal reservar plaça amb antelació. Es poden consultar totes les dates al web.

Paral•lelament a les rutes, des del Districte s’ha organitzat un cicle de 13 formacions específiques sobre aspectes de l’ESS adreçades a famílies, comerços i professionals. Es faran cada dimarts a la tarda entre els mesos de setembre i desembre, i estaran vinculades a uns punts d’acompanyament. Aquests punts seran oberts cada dimarts al matí per atendre les necessitats de col•lectius concrets i ajudar els veïns i les veïnes a resoldre els dubtes relacionats amb l’àmbit de l’ESS, escoltant i donant veu a tothom.

A més, s’ha instal·lat un punt d’informació general sobre el projecte al bar del Centre de Cultura Popular La Violeta. Estarà disponible cada últim dijous de mes, de setembre a desembre, de 18 a 20 h.

Totes aquestes iniciatives volen formar i educar en economia social i solidària, visibilitzar-la i donar-la a conèixer connectant les entitats d’ESS, fomentant la intercooperació i l’intercanvi de recursos entre les entitats.

Tota la informació sobre les activitats d’aquesta iniciativa es pot consultar al web.

Altres notícies destacades

16/10/2017 - 19:21h

Altres solucions per finançar les iniciatives locals

Cicle de jornades per presentar altres vies alternatives a la banca tradicional a l’hora de cercar finançament.

09/10/2017 - 18:49h

Una jornada per conèixer i parlar de la banca amb valors

La jornada de treball per parlar d'una banca ètica i més sostenible serà el pròxim 23 de novembre.

06/10/2017 - 20:24h

Voleu participar a la 3a Fira de Consum Responsable de Nadal?

Obert el termini per sol·licitar participar a la 3a Fira de Consum Responsable, d’Economia Social i Solidària.

Agenda

Sessió "Formules cooperatives d'accés a l'habitatge"

Quan:
17/10/2017
On:
Titània les llevadores
C Llibertat 47 (Gràcia)

Fira d’Economia Solidària de Catalunya

Quan:
Del 20/10/2017 al 22/10/2017
On:
Fabra i Coats - Fàbrica de Creació
C Sant Adrià 20 (Sant Andreu)
932566150