Gràcia desplega la seva Economia Social i Solidària

05/09/2017

De setembre a desembre s'han organitzat diferents activitats dedicades a l'Economia Social i Solidària.

El Bosc Turull, La Caníbal, Les Trementinaires, Titània Tascó Llevadores, el col·lectiu Volta… Al llarg dels darrers anys els barris de Gràcia han teixit una xarxa fortament arrelada d’iniciatives d’economia social i solidària (ESS). Fruit del projecte de participació ciutadana Decidim Gràcia 2017, els graciencs i les gracienques han escollit dur a terme dos projectes vinculats a l’economia social i solidària, que enguany es fan realitat sota el títol “Desplega Gràcia, territori social i solidari”. D’una banda, les entitats i iniciatives que promouen l’ESS a Gràcia han organitzat diferents rutes i xerrades. I, de l’altra, s’han posat en marxa formacions i punts d’acompanyament sobre ESS adreçats a públics ben diversos, des de famílies a professionals, comerços o veïns i veïnes interessats.

Els models d’habitatge cooperatiu, l’audiovisual com a eina transformadora o l’economia social i solidària com a alternativa centren la temàtica de les tres rutes que faran un recorregut per cinc iniciatives i entitats de Gràcia que treballen amb criteris d’ESS. El seu format inclou una xerrada prèvia per aprofundir en el tema de manera dinàmica i participativa des d’espais tan emblemàtics com el Bosc Turull o el Centre Cívic El Coll.

Les voluntàries i activistes del projecte Pam a Pam, també anomenades xinxetes, han organitzat aquestes rutes, on també explicaran el seu projecte, com contribueix a la transformació social i quin és el seu impacte social al territori. De fet, al setembre s’engegarà un grup d’activistes a Gràcia, les xinxetes taronges, que anirà identificant iniciatives al districte, tot coneixent-les, entrevistant-les i pujant-les al web, a través d’un procés d’activisme i formació. Per crear aquest grup, s’han organitzat dues formacions específiques durant els mesos de setembre i octubre. Per inscriure’s tant a les rutes com a les formacions cal reservar plaça amb antelació. Es poden consultar totes les dates al web.

Paral•lelament a les rutes, des del Districte s’ha organitzat un cicle de 13 formacions específiques sobre aspectes de l’ESS adreçades a famílies, comerços i professionals. Es faran cada dimarts a la tarda entre els mesos de setembre i desembre, i estaran vinculades a uns punts d’acompanyament. Aquests punts seran oberts cada dimarts al matí per atendre les necessitats de col•lectius concrets i ajudar els veïns i les veïnes a resoldre els dubtes relacionats amb l’àmbit de l’ESS, escoltant i donant veu a tothom.

A més, s’ha instal·lat un punt d’informació general sobre el projecte al bar del Centre de Cultura Popular La Violeta. Estarà disponible cada últim dijous de mes, de setembre a desembre, de 18 a 20 h.

Totes aquestes iniciatives volen formar i educar en economia social i solidària, visibilitzar-la i donar-la a conèixer connectant les entitats d’ESS, fomentant la intercooperació i l’intercanvi de recursos entre les entitats.

Tota la informació sobre les activitats d’aquesta iniciativa es pot consultar al web.

Altres notícies destacades

11/12/2017 - 13:24h

32 municipis ratifiquen l’aposta per fer polítiques públiques d’impuls de l’ESS

Se celebra la primera assemblea ordinària de la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària.

11/12/2017 - 13:09h

Nou servei d’assessorament itinerant per a projectes de l’ESS

El pla de Barris i Barcelona Activa posen en marxa aquest servei amb diferents punts d’atenció per tota la ciutat.

30/11/2017 - 21:19h

Biciclot inaugura nova seu a Can Picó, el futur Bicihub de la ciutat

L'espai esdevindrà el nou equipament de la ciutat dedicat a la mobilitat sostenible amb bicicleta i a l’ESS.

Agenda

1a Fira de Sobirania Alimentària i Economia Solidària d'Horta-Guinardó

Quan:
Del 16/12/2017 al 17/12/2017
On:
plaça Salvador Riera
Pl Salvador Riera 1 (Horta-Guinardó)

Taller 'Cooperativisme de Plataforma'

Quan:
Del 22/11/2017 al 27/12/2017