Torna a engegar el programa de La Comunificadora!

05/10/2017

El 9 d’octubre presentem el programa d'impuls a projectes d’economia col·laborativa del procomú.

La Comunificadora, el programa d’impuls de Barcelona Activa per a projectes d’economia col·laborativa del procomú, vol contribuir a un model econòmic que generi creixement, llocs de treball, ingressos i serveis, sense deixar de banda els drets, i que aporti una major autonomia tecnològica i econòmica a la societat; fent-la menys vulnerable.

El model procomú es presenta com una alternativa viable als models clàssics de gestió. Cada vegada és més evident que un projecte pot ser inclusiu, obert a la participació, governat col.lectivament i amb relacions justes entre els persones que hi treballen i/o l’utilitzen, i alhora pot produir valor i ser econòmicament sostenible.

La segona edició de La Comunificadora començarà a treballar el dilluns 9 d’octubre, a la Jornada de Presentació “LaComunificadora s’engega”, oberta a tothom, a l’edifici de “El Far” de la Barceloneta.

El programa s’estructurarà de la següent manera:

  • Primer, caldrà identificar quins són els reptes socials, ambientals i tecnològics per resoldre, a Barcelona, des de la perspectiva del procomú (#repteLaCo) i buscar propostes per poder solucionar-los (#propostaLaCo).
  • En segon lloc, caldrà identificar projectes ja existents que podrien participar a La Comunificadora (#projecteProcomú), i organitzacions, equips o persones individuals que voldrien participar-hi o donar-los suport (#orgProcomú), fer rèpliques de projectes lliures ja existents a altres llocs que podrien fer-se localment (#replicaLaCo) i definir les habilitats que ens calen per desenvolupar-los i que han d’estar presents entre les persones que puguin fer assessorament en el programa (#habilitatsLaCo).

En aquesta edició es convida a projectes, en gestació o ja en marxa, que necessiten un impuls per esdevenir procomuns o projectes del procomú que necessiten consolidar la seva viabilitat econòmica. Projectes que es caracteritzin per la recerca de l’interès comunitari, amb models d’empresa i de sostenibilitat econòmica més democràtics, governança oberta a la participació de tots els agents implicats, que connecten amb la tradició de l’economia social i solidària i del tercer sector, amb l’ús de tecnologies lliures en les plataformes digitals, i una política de dades obertes.

Més informació:

Jornada “La Comunificadora s’engega”
9 d’octubre de 10 a 19h a “El Far”
Carrer de l’Escar, 6-8 (La Barceloneta)
Autobús (39 i V15) i Metro L2 + 10 minuts caminant
A l’hora que et vagi bé (10h-12h-16h-18h)
Cal inscriure’s aquí

La Comunificadora s’executa des de Free Knowledge Institute en col·laboració amb LabCoop, fent confluir la producció procomú i l’economia solidària, i compta amb la col·laboració del grup de recerca Dimmons de la UOC i de la Fundació Goteo.

 

Altres notícies destacades

20/02/2018 - 18:38h

Presentem La Pionera, el nou espai d’emprenedoria i ESS

Començarà a funcionar a partir del 7 d’abril, tots els caps de setmana, al final del passeig de Calvell del Poblenou.

19/02/2018 - 12:26h

“Teníem clar el nostre projecte, però no la part de la gestió empresarial”

L’Etnogràfica és una de les 13 entitats que han participat en l’edició d’enguany del programa Camí de la Solidesa.

16/02/2018 - 13:38h

Nova llei per garantir una contractació pública amb criteris socials

Amb el nou marc es promou la participació d’entitats de l’ESS en els contractes amb l’Administració pública.