Mostra de Recerca Jove

Col left

10a Mostra de Recerca Jove de Barcelona Curs 2017-18 

Dimecres 25 d’abril de 2018 de les 17,00 a les 19,30 h Paranimf de la Universitat de Barcelona

El Consorci d’Educació i l’Institut d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona, organitzen la Mostra de Recerca Jove Barcelona (MRJB) amb l’objectiu de potenciar, coordinar i difondre les iniciatives que s’estan duent a terme pel que fa a la recerca en l’educació secundària obligatòria i el batxillerat i, alhora, garantir l’accés als recursos que ofereix la ciutat per a l’elaboració dels treballs de recerca.

La proposta parteix de les diferents iniciatives arrelades a cada un dels districtes que organitzen els CRP des de fa anys, però també pretén sumar altres institucions de la ciutat que puguin aportar el seu potencial per incentivar la recerca de l’alumnat i donar suport al professorat.

El procés de selecció contempla tres fases que es duen a terme al llarg del segon i trimestre del curs.

  • 1a fase: selecció dels treballs de batxillerat per part del centre educatiu
  • 2a fase: presentació dels treballs finalistes de cada centre a les mostres o fòrums organitzats als districtes
  • 3a fase: cada districte presenta els tres millors treballs a la Mostra de ciutat on un jurat format per una vintena experts de les diferents disciplines els valorarà.

Els trenta alumnes que participen a la Mostra de Ciutat arriben seleccionats pels 10 jurats que es constitueixen durant la 2a fase. D’entre l’alumnat seleccionat als districtes, el jurat de ciutat escull els deu alumnes guanyadors. Aquest jurat està format per una trentena d’experts en les diferents disciplines acadèmiques (la composició del jurat s’indica a la publicació que s’edita cada any).

Aquest any hem arribat a la 10a edició de la MRJB i hem volgut celebrar l’acte de lliurament de premis en un entorn que alhora sigui solemne i motivador per aquests joves que després de l’estiu freqüentaran les aules universitàries. Volem apropar-nos a la universitat que és la propera etapa formativa d’aquests alumnes per teixir vincles i col·laboracions. Hem volgut començar amb la Universitat de Barcelona que és la degana de la ciutat i del país ja que ens ha semblat que no podem trobar un millor entorn per acollir-nos.

La Mostra esdevé una jornada d’intercanvi en què professionals i experts en diferents àmbits del coneixement dialoguen amb els i les joves estudiants i alhora comparteixen el diàleg amb les seves famílies i la ciutadania. Els resums dels treballs es poden consultar a la publicació catàleg que edita cada any l’IMEB i el treball sencer als llocs webs del Consorci d’Educació i l’IMEB.

 

 

Col right

Compartiu aquest contingut