10è aniversari de la Fundació BCN Formació Professional

L’acte de commemoració tindrà lloc el 23 de novembre de 2017

Al CCCB. Centre de Cultural Contemporània de Barcelona (carrer Montalegre,5) tindrà lloc dijous dia 23 de novembre, entre les 11:00 i les 14:00 h, l’acte institucional de commemoració i celebració del 10è aniversari de la creació de la Fundació BCN Formació Professional.

Totes les persones interessades en assistir es poden inscriure aquí. L’entrada és lliure i l’aforament limitat.

PROGRAMA

  • 11:00 h. Benvinguda i presentació de l’acte per part de la Sra. Laia Ortiz, tercera tinenta d’alcaldia i regidora de l’Àrea de Drets Socials, i del Sr. Ramon Paredes Sánchez-Collado, president de la Fundació BCN Formació Professional.
  • 11:15 h. Parlem sobre formació, innovació, valors i món del treball, amb Mr. John Hänsen, cap del departament d’Educació i Tecnologies de la Informació de Mercantec (Viborg, Dinamarca), i Marian Chavarria, directora de l’Institut Bonanova i premi a la trajectòria individual desenvolupada en el camp de la Formació Professional del Consell Català de Formació Professional.
  • 12:00 h. Reptes i Futur de l’FP, resultats dels debats realitzats durant el 2017 amb diferents agents. Presentació a càrrec de Sra. Pilar Pineda, professora titulada de la UAB i Sra. Montse Blanes, directora de la Fundació BCN Formació Professional.
  • 12:45 h. Fem història de la Fundació BCN Formació Professional, relat a càrrec del Sr. Josep Arcas i de la Sra. Marina Subirats, patrons honorífics de la Fundació BCN Formació Professional.

Lliurament del Premi Daniel Resines, al foment i promoció de la internacionalització de la formació professional.

  • 13:15 h. Tancament a càrrec del Sr. Miquel Àngel Essomba, comissionat d’Educació i Universitats de l’Ajuntament de Barcelona i Montse Blanes, directora de la Fundació BCN Formació Professional.

La Fundació BCN Formació Professional

És una organització de naturalesa privada impulsada per l’Ajuntament de Barcelona, amb finalitat de servei social i sense ànim de lucre.

La missió de la Fundació BCN Formació Professional és participar en el desenvolupament socioeconòmic de la ciutat, a partir del foment de la relació entre la formació professional de la ciutat i l’entorn productiu de l’Àrea Metropolitana, potenciant una formació professional adequada i compatible amb les necessitats del sistema productiu i facilitant la transició al món del treball i la plena integració dels estudiants, mitjançant la realització i gestió de projectes i l’execució d’accions específiques adreçades a les empreses i centres de formació.

La Fundació BCN Formació Professional esdevé un instrument per desenvolupar un projecte compartit entre el sector productiu i la formació professional de la ciutat; i troba el seu marc d’entesa i de coordinació entre els centres de formació -estudiants i professorat- l’Administració i el teixit empresarial.

Història

La Fundació BCN Formació Professional (2006) és la culminació d’una aposta clara i decidida de l’Ajuntament de Barcelona per la formació professional de la ciutat. Aquesta aposta es remunta a l’experiència acumulada amb la creació del Consell de la Formació Professional de Barcelona (1994), el primer consell d’FP a Catalunya*, i la creació de l’Associació Xarxa FP per a potenciar la mobilitat d’estudiants i professorat.

*Òrgan de debat i consens de les polítiques de la ciutat en matèria d’FP.

Objectius

1r.-Contribuir al desenvolupament d’un sistema de formació professional eficaç i eficient per a la ciutat, tenint com a referent les empreses de Barcelona i de l’àrea metropolitana.

2n.-Fomentar la cultura del treball per a la millora del capital humà, i l’optimització de la inserció al món laboral del jovent de formació professional en el context d’una ocupació de qualitat i de reforçar el desenvolupament econòmic de la ciutat.

3r.-Impulsar les iniciatives que permetin millorar el procés de transició a la vida activa del jovent.

4t.-Contribuir, a través de la formació professional, a la consolidació del concepte de Barcelona territori obert a Europa, mitjançant la gestió d’accions de mobilitat per Europa per al jovent i el professorat de formació professional i per al personal de les empreses.

5è.-Participar en la identificació i gestió dels centres integrals que es desenvolupin a la ciutat de Barcelona per tal de contribuir en la integració de les ofertes formatives professionalitzadores.

Compartiu aquest contingut