15 centres i entitats imparteixen Programes de Formació i Inserció

Els PFI’s s’adrecen  a joves entre 16 i 21 anys que no han graduat l’ESO

L’Ajuntament de Barcelona incrementa aquest curs 2017-2018 el percentatge d’ajut al finançament dels Programes de Formació i Inserció, per a joves entre 16 i 21 anys, que no han pogut graduar-se de l’ESO, i prioritza els que permetin flexibilitat i els que incideixen especialment en lluitar contra l’abandonament escolar prematur.

En total, es destinen 570.000 euros durant aquest curs 2017-2018 que són impartits, per 15 centres educatius i entitats socials que desenvolupen el 22 PFI a la ciutat: Acción 90; Bemen 3; Casal dels Infants per a l’acció social als barris; Centre de Formació Colomer; Centre de Joves i Adults-Fundació ACIS; Colectic (Joves TEB); Escola Pia Sant Antoni; Escola Sant Francesc; Femarec; Fundació ADSIS; Fundació Comtal; Fundació Trinijove; Impulsem; Salesians Sant Jordi- PES Martí Codolar i Salesians Sant Jordi- PES Cruïlla.

Els acords van en la línia de l’estratègia del consistori, comuna i compartida amb les entitats socials, per avançar en l’equitat educativa i la millora d’oportunitats de les persones joves i fer així efectiu el principi que l’educació sigui un dret per a tothom al llarg de la vida.

Per tal d’avançar cap al model d’Escola de Segona Oportunitat en què l’Ajuntament de Barcelona treballa, la convocatòria inclou dos canvis significatius:

  • S’incrementa la quantia de l’ajut, que passa del 50 al 55% del finançament de cada programa que es duu a terme
  • Es prioritzen els programes que permetin flexibilitat i que vagin adreçats especialment a lluitar contra l’abandonament escolar prematur, en la línia dels programes de noves oportunitats

El projecte es va iniciar al curs 2012-2013, i en total s’han ofertat 2.820 places. Per aquest curs, el nombre de places és de 369 places, 12 d’elles per alumnat amb necessitats educatives especials, El percentatge de retorn al sistema educatiu o al sistema laboral ha estat del 60% al llarg d’aquests anys.

Signatura acord curs 2017-18

Recentment, al Saló de Cròniques de l’Ajuntament de Barcelona, es va formalitzar la relació de col·laboració entre la Fundació BCN Formació Professional i l’Ajuntament de Barcelona amb els 15 centres educatius i entitats socials de la ciutat que imparteixen aquest curs els 22 Programes de Formació i Inserció (PFI) cofinançats per l’Ajuntament de Barcelona, en el marc del Pla 16-19 i d’acord amb la mesura de govern Impuls al projecte educatiu de ciutat: per fer de Barcelona una capital de la innovació pedagògica, aprovada al febrer del 2016 per la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports.

L’acte va ser presidit per la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, el comissionat d’Educació i Universitat de l’Ajuntament de Barcelona, Miquel Àngel Essomba, i el vicepresident de la Fundació BCN Formació Professional, Pere Fàbregues.

El consistori aposta per millorar l’èxit educatiu dels i les joves de 16 a 21 anys que no han graduat en l’ESO i treballa una estratègia comuna i compartida amb les entitats per l’equitat educativa i la millora d’oportunitats dels joves a fi efecte d’aconseguir que l’educació sigui un dret per a tothom al llarg de la vida i digne.

La tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, va remarcar que “amb tots aquests  canvis pretenem incrementar la qualitat de l’oferta dels PFI, i sobretot avançar en el model de segones oportunitats, amb especial interès en els itineraris que poden seguir aquests i aquestes joves. No volem que aquestes iniciatives siguin una acció aïllada per a ells i elles, sinó que sigui l’ inici d’un projecte i trajectòria de cara a tenir un futur digne i estable”.

Compartiu aquest contingut