Barcelona amb el Dia Internacional de la Ciutat Educadora

L’Ajuntament de Barcelona, coincidint amb aquest dia, organitza el 30 novembre el simposi “El dret col·lectiu a l’educació” i el 29 de novembre la jornada “El dret a la ciutat educadora”.

Amb motiu del Dia Internacional de la Ciutat Educadora que té lloc el 30 de novembre -després de l’aprovació d’aquesta commemoració per part de l’Assemblea General de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores el març de 2016 a Lisboa (Portugal)-, des de l’Ajuntament de Barcelona s’organitza el simposi “El dret col·lectiu a l’Educació”, a càrrec de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona, i prèviament, el dia 29 de novembre, tindrà lloc la jornada “El dret de la ciutat educadora”, a càrrec del Departament Barcelona Ciutat Educadora.

Aquestes dues activitats tindran lloc al Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (carrer Mallorca, 283). L’entrada és lliure i oberta a tothom (aforament limitat). Les inscripcions es poden fer per mitjà del formulari adjunt.

Dimecres 29 de novembre té lloc la jornada “El dret a la ciutat educadora”, des de les 9:00 h i fins a les 14:00 h, organitzat des del Departament Barcelona Ciutat Educadora. El programa es pot consultar i també fer les inscripcions en el document adjunt.

Dijous 30 de novembre té lloc el simposi “El dret col·lectiu a l’educació”, des de les 9:30 h i fins a les 20:00  h, organitzat des de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona. El programa es pot consultar i també fer les inscripcions en el document adjunt.

Des de l’Ajuntament de Barcelona, per mitjà de de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (Àrea de Drets Socials) i el Departament Barcelona Ciutat Educadora, s’han organitzat aquestes jornades que van adreçades, principalment, a professionals de l’educació, tècnics i tècniques municipals, AMPA’s, entitats, responsables polítics, agents i operadors necessaris en el debat sobre el paper de la ciutat com a context pedagògic i les seves potencialitats, i, també, a la ciutadania en general interessada en aquesta temàtica.

Què és una ciutat educadora?

Una ciutat educadora és la que inverteix en l’educació en cada persona, de manera que aquesta sigui cada vegada més capaç d’expressar, afirmar, i desenvolupar el seu propi potencial humà. És interdependent amb la del territori del que forma part i exercita i desenvolupa la funció educadora paral·lelament a les tradicionals (econòmica, social, política i de prestació de serveis), amb la mirada posada en la formació, promoció i desenvolupament de tots els seus habitants.

El coneixement i l’educació són eixos bàsics per al desenvolupament i la inclusió social. Per això des de l’administració local es projecta sobre l’educació una mirada àmplia, una mirada sustentada en la idea de ciutat educadora, on l’educació esdevé un instrument essencial per al desenvolupament personal i col·lectiu.

Compartiu aquest contingut