Camí escolar, espai amic a l’escola Mas Casanovas

El recorregut s’identifica amb senyalització viària, horitzontal i vertical, per facilitar a l’alumnat anar i tornar a peu de l’escola, sol o en grup, de manera autònoma, segura, saludable i sostenible.

Camí escolar, espai amic a l’escola Mas Casanovas

Dimecres 21 de juny 2017, a partir de les 9.30 hores, tindran lloc diferents activitats obertes a tothom per celebrar la posada en marxa d’un nou Camí escolar, espai amic a la ciutat que donarà servei, en aquest cas, a l’alumnat i comunitat educativa de l’escola Mas Casanovas (carrer de Mas Casanovas, 55), al districte d’Horta – Guinardó. L’objectiu és oferir un nou recorregut senyalitzat per possibilitar anar o tornar a peu del centre educatiu, sol o en grup, de manera autònoma, saludable, segura i sostenible.

Amb motiu de la posada en marxa d’aquest nou Camí escolar, espai amic, que s’impulsa amb la participació de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona, Districte d’Horta – Guinardó, Escola Mas Casanovas i l’AMPA del centre, entre d’altres, s’han previst diferents activitats que tindran lloc des de les 9.30 i fins a les 12.45 h.

Programa d’actes:

  • 9.30 h. Trobada al pati de l’escola i cercavila pel barri al voltant de l’escola Mas Casanovas
  • 10.15 h. Parlaments
  • 10.30 a 11 h. Classe de Zumba.
  • 11 h. Inici dels actes fi de festa, oberts a l’alumnat i comunitat educativa de l’escola i a les botigues amigues que donen suport al nou camí escolar.

Amb aquesta inauguració, al districte d’Horta – Guinardó, un total de 10 escoles gaudeixen de Camí escolar, espai amic, amb senyalització viària, principalment de color verd i blanc, a terra o verticals, situada sempre al voltant de les escoles i instituts.

Ciutat propera als nois i noies de la ciutat

Els Camins escolars, espais amics ajuden a impulsar i promoure una ciutat més propera als nois i noies, fomenta la responsabilitat i el respecte, impulsa la convivència i la mobilitat sostenible i prioritza la qualitat de vida de les persones i el respecte per l’entorn social i ambiental i formen part de les polítiques de sensibilització, convivència i educació viària adreçades des de l’Ajuntament de Barcelona a l’alumnat de la ciutat, a les seves famílies, als centres educatius i, en general, a tota la ciutadania.

Des de diferents àmbits de l’Ajuntament de Barcelona s’impulsen els Camins escolars, espais amics (IMEB, Districtes, Guàrdia Urbana i Àrea d’Ecologia Urbana) amb la implicació de les direccions, professorat, alumnat, AMPA’s dels centres educatius i també, d’entitats, associacions de veïns i comerciants i botigues amigues col·laborades situades durant el recorregut senyalitzat.

Compartiu aquest contingut