CAMI9 DISTANCIES I TEMPS CAMINANT

El Camí9 és una activitat del Camí escolar que durant el curs 2017-2018 s’ha  desenvolupat en cinc escoles del Poblenou: Les Acàcies, L’Arenal de Llevant, La Mar Bella, Pere IV i Vila Olímpica. Aquest mapa vol posar en valor la forma de desplaçar- se els infants i joves, que normalment es mouen a peu, patinet o en bicicleta. En el  mapa es poden  trobar les distàncies i els temps mesurats a peu entre diferents punts del  barri que nens i nenes de les escoles han escollit.

El Camí9 és un projecte que s’ha realitzat conjuntament entre aquestes cinc escoles,  les seves AMPA’s o AFA’s i l’IMEB (Institut Municipal d’Educació de Barcelona). També s’ha comptat amb la col·laboració del Districte de Sant Martí. El Camí9 és un  projecte de descoberta del barri i de redescoberta del plaer de caminar. L’objectiu principal d’aquest mapa és el d’engrescar a nenes i nens, a trobar aquells llocs del  barri del Poblenou que els resulten interessants, que utilitzen i que els  agraden, i a explorar quines són les distàncies i els temps caminant entre ells.

El mapa ha servit, també, per a:

  • conèixer de forma més profunda el seu entorn
  • compartir el projecte del camí escolar amb el barri
  • fer visibles els espais de referència dels nois i noies
  • posar en valor la forma habitual de desplaçar-se de nens i nenes

A més, movent-nos a peu ajudem a conservar el nostre medi ambient, ja que  d’aquesta manera contribuïm a la disminució de les emissions de gasos contaminants generades pels combustibles de cotxes i motos.

El dia 2 de juny els i les alumnes participants, els docents i les famílies van presentar el CAMÍ9 al veïnat en una festa que va suposar la redescoberta del barri.

 

Compartiu aquest contingut