El Conservatori municipal de música inicia el curs 2017-18

Dilluns 18 de setembre s’inicia el curs 2017-18 al Conservatori Municipal de Música de Barcelona amb 540 alumnes que començaran les classes de grau professional estructurades en 6 cursos acadèmics de durada i que ofereixen un total de 25 especialitats instrumentals integrades en les àrees de: cant, instruments de l’orquestra, instruments polifònics, instruments de música antiga i instruments de música tradicional. Tot l’alumnat matriculat ha hagut de passar les corresponents provés d’accés. 

Dins del marc dels estudis no reglats, el Conservatori ofereix els Cursos Oberts que, per la seva temàtica i caire divulgatiu, s’adrecen a un públic ampli i divers. En aquest curs 2017-18 hi ha un total de 37 cursos i s’iniciaran l’octubre, després d’haver finalitzat aquest mes el procés de preinscripció.

El Conservatori Municipal de Música de Barcelona ofereix també, durant tot el curs, concerts oberts a tothom interpretats per professorat, músics convidats i alumnat d’excel·lència. La programació, que es pot consultar al web del centre barcelona.cat/conservatori, a més d’altra informació, l’integren els cicles Dijous Concert i 50’Joves; Concerts de Nadal; Concert de l’Orquestra i Banda a l’Auditori, Concerts de Primavera i d’altres concerts extraordinaris.

Biblioteca, edifici catalogat i ruta del modernisme

El Conservatori Municipal de Música de Barcelona ofereix a tothom la seva biblioteca que compta amb un fons bibliogràfic de notable valor històric, amb gairebé 37.000 documents, la gran majoria partitures. El seu ús és públic i ofereix també servei de préstec.

L’edifici s’ubica entre els carrers Bruc, passatge Escoles, passatge Pla i carrer València, concretament al carrer Bruc, 112, i és inclòs al vigent Catàleg del Patrimoni Arquitectònic, Històric-Artístic de la ciutat de Barcelona (cat. B). És obra de l’arquitecte municipal Antoni de Falguera, col·laborador de l’arquitecte modernista Josep Puig i Cadafalch, i va ser inaugurat el 1928. 

El Conservatori Municipal de Música de Barcelona forma part de la Ruta del Modernisme de la ciutat, ja que destaca pel seu valor dins d’aquest moviment artístic, amb la seva imponent façana i estructura interior.

Compartiu aquest contingut