Els casals urbans BAOBAB tindran 715 participants

Un total de 715 infants i joves, en edats compreses entre els 4 i 12 anys, s’han inscrit per participar durant el mes d’agost en els casals urbans BAOBAB que organitza l’Ajuntament de Barcelona, per mitjà de l’Institut Municipal d’Educació (IMEB), dins del marc de la campanya de vacances d’estiu 2019 municipal “T’estiu molt”.

Aquests casals BAOBAB es faran a diferents equipaments educatius públics situats a un total de 9 barris de la ciutat d’acció municipal prioritària: Baró de Viver, Trinitat Vella i Bon Pastor (districte de Sant Andreu), El Besòs i el Maresme i La Verneda i la Pau (districte de Sant Martí), Sant Genís dels Agudells i la Teixonera (districte d’Horta – Guinardó), Trinitat Nova (districte de Nou Barris) i La Marina del Port (districte de Sants – Montjuïc).

Entre l’1 i el 30 d’agost, en horari de 10 a 16.30 hores, i en torns de quinze dies -com a màxim-per a cada inscrit, es desenvoluparan aquests casals urbans municipals BAOBAB, on participaran els 715 infants i joves, que seran gratuïts per a les famílies i amb servei de menjador inclòs.

Les activitats que podran gaudir els participants seran: jocs, contacte i convivència amb el medi natural i social, execució d’un projecte o acció al barri, sortida setmanal, activitats en família, etc.

Els casals urbans comptaran amb equips de monitoratge, formats la gran majoria per joves dels barris i districtes on es desenvolupen aquests casals i, a més, que estan vinculats durant l’any a l’associacionisme educatiu (esplais i caus) del seu entorn.

Aquesta iniciativa municipal permet que infants, joves i famílies tinguin una experiència amb la metodologia de lleure educatiu de base comunitària, desenvolupant amb els infants treballs per projectes i avaluació participada. Els participants són sempre part activa en la presa de decisions, articulacions de propostes i el seu desenvolupament final.

Amb aquest projecte d’estiu, el programa municipal BAOBAB té com a principal objectiu garantir el dret al lleure i activitats de vacances per a infants en barris de Barcelona on aquestes necessitats no estan cobertes per a tothom i, a més, fomentar els vincles entre els infants, les seves famílies i els esplais i caus del territori durant tot l’any.

Compartiu aquest contingut