Els Patis Escolars Oberts al Barri se sumen al Dia Internacional de Ciutats Educadores

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Ciutat Educadora, que té lloc divendres 30 de novembre, a diferents Patis Escolars Oberts al Barri, que és un servei municipal promogut des de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona, tindran llocs activitats per sumar-se a aquesta commemoració amb la iniciativa “Teixir una Xarxa de Complicitats”. L’entrada és lliure i oberta a tothom.

Activitats de dinamització als Patis Escolars Oberts al Barri

Mou-te al ritme del DAPO
Institut Pau Claris (de 16.30 a 17.30 h)
Escola Barrufet (de 16.30 a 17.30 h)

Taller de circ en família
Escola Ramon Llull (de 16.30 a 17.30 h)
Escola Josep Maria de Sagarra (de 16.30 a 17.30 h)

De valors també va el joc
Escola Montseny (de 16.30 a 17.30 h)

Olimpíades en família
Escola Font d’en Fargas (de 16.30 a 17.30 h)

Servei municipal Patis Escolars Oberts al Barri. 

L’Ajuntament de Barcelona, per mitjà de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona, ofereix actualment a la ciutat un total de 69 Patis Escolars Oberts al Barri distribuïts per tots els districtes de la ciutat i que, en horari extraescolar i cap de setmana, es posen a disposició d’infants, adolescents i les seves famílies com a espais d’ús públic i de dinamització educativa, amb entrada lliure per a tothom.

Els patis escolars oberts al barri disposen de servei de monitoratge que s’encarrega d’obrir i tancar les instal·lacions dins l’horari previst de cada pati, de vetllar pel bon ús dels patis com a espais d’ús públic i, entre d’altres coses, de promoure la relació entre els usuaris. A més, durant el curs escolar, s’ofereix als usuaris la possibilitat de participar també en activitats de dinamització educatives (esportives, culturals i artístiques, familiars i maletes pedagògiques amb jocs de taula, contes, etc.), que són obertes a tothom i d’entrada lliure. 

 El servei municipal “Patis Escolars Oberts al Barri” té com a objectiu optimitzar l’ús dels centres escolars públics de la ciutat potenciant la seva vessant educativa i social, oferint un context segur i de proximitat on infants i joves i les seves famílies puguin gaudir del seu temps de lleure. Aquest programa, que busca fomentar la relació entre els usuaris, enfortir el teixit associatiu i crea nous espais públics per a ús ciutadà, compta amb el suport dels Districtes de la ciutat, del Consorci d’Educació de Barcelona i la implicació de diverses entitats educatives i socials de la ciutat.

Compartiu aquest contingut