Els patis escolars reobren en l’horari habitual

Coincidint amb el reinici del curs, després de les vacances escolars de Nadal i Reis, els 69 patis escolars oberts al barri de Barcelona en aquest moment, es tornen a posar en marxa en l’horari habitual (horari extraescolar i caps de setmana), com a espais d’ús públic i de dinamització educativa adreçat a infants, adolescents i les seves famílies.

Aquests patis escolars, distribuïts als deu districtes de la ciutat, disposen d’un servei de monitoratge que s’encarrega d’obrir i tancar les instal·lacions dins l’horari previst, de vetllar pel bon ús dels espais i de promoure la relació entre els usuaris.

Són espais d’ús públic i també s’hi organitzen activitats de dinamització educatives (esportives, culturals i artístiques, familiars i maletes pedagògiques amb jocs de taula, contes, etc.) obertes a tothom i d’entrada lliure.

El servei municipal Patis Escolars Oberts al Barri pretén optimitzar l’ús dels centres escolars, potenciar la seva vessant educativa i social i oferir un context segur i de proximitat on els usuaris, infants i joves, de forma autònoma, i les seves famílies puguin gaudir del temps de lleure amb un servei permanent de monitoratge.

El programa està impulsat per l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona, amb el suport dels districtes, Consorci d’Educació de Barcelona i amb la implicació de diverses entitats educatives i socials de la ciutat.

Consulta l’horari habitual aquí

Compartiu aquest contingut