Els Patis Escolars reobren les portes en l’horari habitual

69 Patis Escolars Oberts als barris reobren les seves portes i serveis a la ciutat

L’Ajuntament de Barcelona, per mitjà de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona, reobre des del 14 de setembre, en el seu horari habitual, els 69 Patis Escolars Oberts al Barri que hi ha actualment a tots i cadascun dels districtes de la ciutat. El servei municipal de Patis Escolars Oberts al Barri posa a disposició d’infants, adolescents i les seves famílies aquest patis oberts com a espais d’ús públic i també de dinamització educativa, amb entrada lliure per a tothom.

Els 69 patis de la xarxa municipal, distribuïts pels 10 districtes de la ciutat i que obren les seves portes com a espai d’ús públic sempre en horari extraescolar o en cap de setmana, disposen d’un servei de monitoratge que s’encarrega d’obrir i tancar les instal·lacions dins l’horari previst de cada pati, de vetllar pel bon ús dels patis com a espais d’ús públic i, entre d’altres coses, de promoure la relació entre els usuaris. A més, durant el curs escolar, s’ofereix als usuaris la possibilitat de participar també en activitats de dinamització educatives (esportives, culturals i artístiques, familiars i maletes pedagògiques amb jocs de taula, contes, etc.), que són obertes a tothom i d’entrada lliure.

El servei municipal “Patis Escolars Oberts al Barri” té com a objectiu optimitzar l’ús dels centres escolars públics de la ciutat potenciant la seva vessant educativa i social, oferint un context segur i de proximitat on infants i joves i les seves famílies puguin gaudir del seu temps de lleure. Aquest programa, que busca fomentar la relació entre els usuaris, enfortir el teixit associatiu i crea nous espais públics per a ús ciutadà, compta amb el suport dels Districtes de la ciutat, del Consorci d’Educació de Barcelona i la implicació de diverses entitats educatives i socials de la ciutat.

Al web http://ajuntament.barcelona.cat/educacio/ca/patis-escolars-oberts-al-barri es pot consultar les activitats que es desenvolupen als patis escolars oberts, les adreces, els horaris i altres informacions referents al programa.

 

Compartiu aquest contingut