Festa d’Estiu “Estiuart’17”

Aquesta activitat tindrà lloc a diferents Patis Escolars Oberts al Barri de la ciutat els dies 9, 10, 11, 16, 17 i 18 de Juny.

Des de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona s’ha organitzat la Festa d’Estiu “Estiuart’17”, que tindrà lloc els dies 9, 10, 11, 16, 17 i 18 de Juny, amb activitats de tot tipus, relacionades molt especialment amb l’art, educació artística, lleure i valors, amb entrada lliure i obertes a tothom.

Les temàtiques d’enguany tenen com a objectiu contribuir i ajudar al desenvolupament integral de l’infant.

Segons el perfil d’usuaris, i la viabilitat pràctica de l’espai dels patis escolars on tinguin llocs les activitats, s’assignarà a cada festa activitats dirigides per un dinamitzador/a (tallers) o semi-dirigides (reptes) i, a més, una activitat musico-corporal que dinamitzarà i faci de cloenda a la festa. L’elecció de les activitats es farà en funció de les edats i el perfil del públic assistent.

Durant la primera hora de la festa es farà la presentació de la festa, el tallers i/o reptes, amb l’acompanyament musical i dinamització de l’espai (speaker).

Tallers i reptes

  • Taller d’expressió artística/Photocall: Creació d’un mural col·lectiu per mitjà de dinàmiques i jocs basats en l’expressió d’emocions que finalment servirà de photocall per al fi de festa.
  • Taller de hand-painting: Caracterització de les mans dels infants amb imatges d’animals i personatges sorgits d’una història o centre d’interès que s’exposarà prèviament i servirà de fil conductor. A més de la col·laboració d’un monitor especialitzat, també s’oferirà la possibilitat d’auto-maquillatge per a que tots els participants puguin fer-ne ús.
  • Taller de Malabars: Creació de boles de malabars de circ, amb globus i arròs per iniciar-se en la pràctica d’aquesta activitat per mitjà de diverses dinàmiques.
  • Repte de les Mandales corporals: Reproducció, a l’espai del pati escolar, de diferents imatges de mandales corporals. Organitzant-se i cooperant amb altres participants de la festa per construir aquestes mandales.
  • Repte de les disfresses (“DisfressArt”): Imaginar i crear una disfressa original amb el material que es proporciona (bosses de plàstic, material decoratiu i material reciclat) i, després, es proposa als adults acompanyants fer una foto divertida disfressats i, després, penjar-la a les xarxes socials.
  • Repte del puzle o memory: Construir, per equips, un puzle/memory amb temàtica artística en el menor temps possible.
  • Mini-Reptes artístics: “WhatsArt”. Cada prova o “mini-repte” tindrà una temàtica artística diversa (teatre, música, comunicació i plàstica) amb un mateix fil conductor: les emoticones de whatsapp.

Durant els últims 30 minuts de la festa es durà a terme una activitat musico/corporal de cloenda de festa, motivant la participació de tothom (danses tradicionals, balls moderns,  activitats d’expressió corporal, jocs dansats, batucades, etc).

Patis a tots els districtes de la ciutat

Els Patis Escolars Oberts al Barri s’obren a tots els districtes de Barcelona com a un espai d’ús públic per a les famílies, infants i adolescents fora de l’horari escolar, en temps de vacances i en dies festius. 

Un espai pel temps lliure que a la vegada sigui saludable, segur, afavoridor de col·laboracions, possibilitats de trobada i intencionalitat educativa, que generen cohesió amb la comunitat mentre es reforcen les connexions socials en un clima de respecte i de bona convivència.

Els Patis Escolars Oberts al Barri compten amb un servei de monitoratge que obre i tanca el pati escolar dins els horaris previstos, vetlla pel bon ús de les instal·lacions i procura establir dinàmiques de relació entre els ciutadans,  ja que  pot accedir qualsevol infants amb la seva família, qualsevol  jove o qualsevol família, tingui o no tingui vinculació amb el centre. 

A més de l’obertura dels patis es realitzen activitats de dinamització educativa de tipus esportiu, artístic, culturals  i familiars, a més es disposen de maletes pedagògiques  amb jocs de taula, contes i jocs tradicionals.

Compartiu aquest contingut