Festa d’Estiu’18, a Patis Escolars Oberts al Barri

“Barcelona educa per la Pau”, temàtica de la Festa d’Estiu’18 als patis oberts

Els dies 8, 9, 10, 15, 16 i 17 de juny, a un total de 30 Patis Escolars Oberts al Barri de la ciutat i a diferents franges horàries, tindrà lloc la Festa d’Estiu’18, sota la temàtica “Barcelona educa per la Pau”.

Es desenvoluparan diferents tallers i activitats als patis, sempre relacionats amb la temàtica d’aquest any, amb entrada lliure i oberta a tothom (infants, joves i famílies).

Informació dels patis oberts i horaris AQUÍ

Col·laboren: Fundació Akwaba; Moviment per la Pau MPDL Catalunya; Mans Unides ONG; Associació Catalana per la Pau i DAPOSTAR.

Tallers i activitats:

  • Taller de jardineria i cultiu d’horts verticals “Sembrem la pau”: Disseny i decoració de recipients de diferents tipus de materials i posterior plantació de llavors.
  • Espai d’expressió per la Pau: Moment per expressar que és pels participants la Pau. Textos, cançons, llibres… que podran fer servir per expressar-se des de l’escenari habilitat per aquesta activitat.
  • Pintura relaxada creant una garlanda de Mandales: S’habilitarà un espai tranquil on qui vulgui podrà pintar diferents mandales amb motius.
  • Taula d’auto-maquillatge: Taller de realització autònoma on es posarà a disposició dels participants una taula amb maquillatge de cares i plantilles amb motius naturals i en relació a la pau, on els usuaris es podran maquillar de manera lliure.
  • Mural/photocall col·lectiu: “Carta per la Pau”. Taller adreçat a tots els participants on qui vulgui podrà deixar la seva petjada (mà, peu, estampació, dibuix, etc.) i, d’altra banda, escriure paraules o frases. Acabat el mural fet conjuntament, es penjarà en una de les parets del pati per passar a fer de photocall i qui vulgui es podrà fer fotos davant.
  • Dinàmiques grupals de “confiança, ajuda i col·laboració”: Les dinàmiques grupals orientades cap al desenvolupament des d’un punt de vista més positiu sobre si mateixos, augmentant la confiança i disminueixen actituds de desconfiança, estimulant actituds creatives i relacions comunicatives senzilles.
  • Activitat músic-corporal i/o cultural: Durant els últims 30 minuts de cada festa a cada pati tindrà lloc una activitat musico/corporal de cloenda de diferent tipus: danses tradicionals, capoeira, danses africanes i percussió, balls moderns, activitats d’expressió corporal, jocs dansats, batucades, gegants, etc.

Compartiu aquest contingut