Guardonat l’institut Narcís Monturiol al festival Plural +

El curtmetratge Stop, que ha estat premiat, va participar en el programa municipal Barcelona Aula Mòbil, curs 2016-17

Un grup de vuit alumnes i la seva professora, de l’Institut Narcís Monturiol del Districte d’Horta-Guinardó, participants al programa municipal Barcelona Aula Mòbil, han estat reconeguts amb un dels premis PLURAL + 2017, per la realització del curtmetratge Stop.

Barcelona Aula Mòbil http://www.barcelona.cat/aulamobil és un programa d’alfabetització audiovisual impulsat des de l’Institut Municipal d’Educació, amb el suport del Col·legi Professional de l’Audiovisual de Catalunya, que pretén introduir professorat, alumnat, pares i mares en el llenguatge audiovisual per a esdevenir espectadors crítics, aprendre a valorar l’esforç que hi ha darrera una producció i trobar noves maneres d’educar fent servir les tauletes digitals.

Cada curs escolar es tracta una temàtica diferent, a l’edició 2016-2017, va ser la diversitat sexual i de gènere, fet pel qual es va comptar amb la col·laboració de la Regidoria de Feminismes i LGTBI.

El festival PLURAL+ convida a joves de tot el món a participar amb els seus vídeos en relació als temes de la migració, la diversitat cultural, la inclusió social i els drets humans. El Festival, una iniciativa conjunta de l’Aliança de Civilitzacions de les Nacions Unides i l’Organització Internacional per a la Migració, compta amb una xarxa de més de cinquanta organitzacions associades . El principal objectiu de PLURAL + és donar veu als joves, d’entre els 9 als 25 anys d’edat, perquè puguin expressar visualment les seves opinions respecte a la migració i la diversitat, així com els desafiaments que el món ha d’afrontar per assegurar el respecte entre cultures, facilitant al mateix temps que els seus missatges es distribueixin àmpliament. Es poden consultar els premis aquí.

L’entitat Peacemakers Corps, una de les entitats associades al festival, ha guardonat aquest vídeo que es pot veure a aquí.

 

Compartiu aquest contingut