Inici de curs a les escoles municipals de música

Uns 2.500 alumnes inicien dilluns 18 de setembre, el curs 2017-18, a les 5 escoles municipals de música de Barcelona: EMM Can Ponsic (avinguda J.V.Foix, 51, districte de Sarrià – Sant Gervasi); EMM Eixample – Joan Manuel Serrat (carrer Sardenya, 368, districte de l’Eixample); EMM Can Fargues (avinguda Frederic Rahola, 2-8, districte d’Horta – Guinardó); EMM Nou Barris (carrer Río de Janeiro, 11, districte de Nou Barris) i EMM Sant Andreu (carrer Segadors, 2, districte de Sant Andreu).

A les escoles municipals de música de Barcelona s’ofereix un ampli ventall d’activitats per a l’aprenentatge musical en diferents estils, individualment com a solista, en agrupacions instrumentals o en grups corals, inclosos els tallers de música per a nadons.

La funció de les escoles municipals de música de Barcelona és formativa, social i cultural. En aquest sentit, es promouen audicions, concerts, intercanvis i trobades, amb la participació de l’alumnat, professorat o amb músics convidats, activitats oberts a tothom durant el curs i els tallers de música per a infants entre 2 mesos i 4 anys, sempre acompanyats de familiars.

Programes d’aprenentatge i formació musical

Les 5 escoles municipals de música de Barcelona ofereixen cursos de formació musical per alumnat entre 4-5 i 18 anys; programes d’aprenentatge musical; possibilitat de participar en agrupacions vocals i instrumentals per alumnat major de 18 anys i tallers de música per a nadons.

A l’alumnat major de 5 anys se’ls hi ofereix la possibilitat de rebre formació com a solista en diferents estils (música clàssica, moderna, jazz, contemporània o antiga), participar en agrupacions instrumentals (ensembles, orquestres de vent i corda, música de cambra, combos, etc.) i també en grups corals. Per alumnat amb especial capacitat i interès, es facilita l’accés a estudis professionalitzadors.

Durant el curs, a les 5 escoles municipals de música s’impulsen intercanvis i trobades per mitjà de formacions musicals que participen en concerts i activitats fora dels centres. A més, ofereixen també activitats obertes a tothom: Dijous Concert, Off concurs Maria Canals, Música als Parcs, Portes Obertes, etc.

Compartiu aquest contingut