Jornada del Consell d’Innovació Pedagògica: “Teixint vincles en educació”

Dimecres 27 de juny de 2018, des de les 10.00 h i fins a les 14.00 h, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (carrer Montalegre, 5) tindrà lloc la jornada del Consell d’Innovació Pedagògica “Teixint vincles en educació”. Aquesta jornada s’adreça a entitats, institucions i centres educatius i, entre d’altres coses, es presentaran experiències educatives innovadores que actualment tenen un paper rellevant a la ciutat.

Per a més informació: 93 402 36 39
Aforament limitat.
Adreça web del CIP: barcelona.cat/consell-innovacio-pedagogica

Programa:

10.00 h. Acreditacions.
10.30 h. Benvinguda i presentació del Consell.
10.45 h. Presentació d’experiències educatives innovadores: 

  • Renovació pedagògica avui: “El paper del mestre”, a càrrec de Pilar Gargallo, mestra i presidenta de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya (FMRPC).
  • Projectes comunitaris i treball amb l’entorn: “Construint ecosistemes educatius”, a càrrec de Mireia Civís, doctora en pedagogia i professora titular a la FPCEE Blanquerna en els estudis d’educació.
  • Transformació dels espais educatius: Projecte “Hack the School”, Premi Ciutat de Barcelona en Disseny 2017, a càrrec de Laura Campo, doctora en educació, llicenciada en psicopedagogia i diplomada en magisteri per la UB, i Sílvia Sasot, arquitecta per la UPC.

12.15 h. Dinàmica participativa: Persones i vincles. Entitats, centres educatius i institucions.
13.00 h. Diàlegs vinculants:

  • Educació 360, a càrrec de Carles Barba, director de l’Aliança Educació 360-Educació a temps complet. Fundació Jaume Bofill, Diputació de Barcelona i FMRPC.
  • “Xarxes pel canvi”, a càrrec de Marta Comas, directora de l’Àrea d’Innovació, Programes i Formació del Consorci d’Educació de Barcelona.
  • “Consell d’Innovació Pedagògica”, a càrrec de Joan Coma, director de Promoció Educativa de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona.

Modera: Laura Rubio, professora de la Facultat d’Educació, de la Universitat de Barcelona. 

13.45 h. Clausura, a càrrec de Miquel Àngel Essomba, comissionat d’Educació, Infància i Joventut de l’Ajuntament de Barcelona.

El Consell d’Innovació Pedagògica.

El CIP, promogut des de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona i creat durant aquest mandat, substituint al Consell de Coordinació Pedagògica (1991), és una xarxa formada actualment per 166 entitats i institucions que implementen activitats i projectes amb centres educatius. 

El Consell d’Innovació Pedagògica es crea d’acord amb el previst a la Mesura de Govern de 2016, “Impuls al Projecte de Ciutat per fer de Barcelona una capital de la Innovació Pedagògica”, tenint el repte de fer créixer el potencial democratitzador d’aquest Consell, avançant des del consens amb les entitats i institucions que en formen part i generant objectius propis del mandat i un pla de treball per a cada curs. Els principals reptes són: Pla de treball en xarxa; Garantia Pedagògica; Innovació Pedagògica, esdevenint “l’organisme motor de la innovació pedagògica a la ciutat”; Suport als centres educatius; Compromís social, etc.

L’objectiu del CIP és assegurar la millora de les propostes educatives promovent la innovació per mitjà de metodologies pedagògiques, el compromís social i la creació de nous espais d’intercanvi i coneixement.

Documents

Compartiu aquest contingut