L'oferta educativa per al curs 2017-2018 creix amb nou centres més

Les famílies de Barcelona tindran el proper curs 2017-2018 cinc escoles públiques, un institut i tres instituts escola de nova creació. L’oferta escolar pretén garantir oportunitats educatives a tothom.

Cada zona d’escolarització ha de poder donar resposta a les necessitats de la seva població. Per això, el curs que ve obriran un total de nou centres escolars públics a la ciutat de Barcelona. Pel que fa a escoles de primària, començaran activitats dos centres a la Dreta de l’Eixample (Eixample II i Cartagena), un a les Corts (Escola Anglesola, en transició amb l’Escola Ausiàs March, que el curs vinent no oferirà P3), un a Gràcia (Escola Gràcia) i un a Sant Martí (Escola Flor de Maig, provinent dels dos grups addicionals de P3 de l’Escola Llacuna del Poblenou). Es preveu el funcionament d’un total de 170 centres de primària a la ciutat.

Per a l’etapa d’educació secundària es preveu que funcionin 65 centres, tenint en compte la posada en marxa de l’Institut Martí Pous, al districte de Sant Andreu. L’activitat d’aquest centre s’iniciarà als mòduls provisionals de l’Escola Can Fabra fins que s’acabin les obres del nou edifici.

En la línia de l’aposta per l’educació integral i amb l’objectiu de facilitar el trànsit entre primària i secundària, obriran també tres instituts escoles per a alumnat de 3 a 16 anys: dos a Nou Barris (Antaviana i Trinitat Nova) i una a Sant Andreu (El Tiler).

La planificació de l’oferta s’ha fet a partir de tres principis fonamentals: proximitat, qualitat i equitat. La tinenta d’alcaldia de Drets Socials i vicepresidenta del Consorci d’Educació, Laia Ortiz, ha destacat: “L’objectiu és respondre a les demandes de les famílies, que cada cop més fan una aposta pels centres públics, i avançar en un sistema equitatiu i de qualitat, capaç d’atendre la diversitat de tots i cadascun dels alumnes i de compensar, mitjançant l’educació, les desigualtats.” L’oferta de centres escolars sorgeix de 40 reunions de planificació amb els districtes municipals.

Campanya “Barcelona, una nova escola per a tothom”

Per facilitar la informació a les famílies, el Consorci d’Educació ha creat una campanya informativa del procés de preinscripció i matrícula. A banda de les jornades de portes obertes i de l’enviament d’informació, s’organitzaran per primer cop sessions informatives als districtes destinades a les famílies d’infants nascuts l’any 2014 i que s’han d’incorporar al sistema educatiu el curs que ve.

Compartiu aquest contingut