Debat: Maltractament i abusos sexuals a infants

L’acte forma part del Programa d’Educació en Valors de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona

Dimecres 28 de novembre de 2018, de 18.00 a 20.00 hores, a la Sala de Plens del Districte de l’Eixample (carrer Aragó, 311), tindrà lloc el debat “Maltractament i abusos sexuals a infants: com podem ajudar a prevenir-los des del món educatiu?”, organitzat des de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB).

Aquest debat forma part del Programa d’Educació en Valors promogut des de l’IMEB i que té com a finalitat fomentar accions per promoure una ciutadania activa i inclusiva i prioritzar eines educatives que contribueixin a donar resposta als reptes educatius de la nostra ciutat.

Des de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona s’organitza aquest debat en el marc dels actes de commemoració del Dia internacional contra les Violències Masclistes.

La Convenció de les Nacions Unides sobre els drets de l’infant de 1989 i la normativa vigent en matèria d’infància reconeixen a infants i adolescents el dret a ser protegits de qualsevol forma de violència, inclòs l’abús sexual, i el deure dels poders públics d’adoptar mesures perquè aquesta protecció sigui efectiva.

PROGRAMA

18.00 h Presentació i moderació de l’acte, a càrrec d’Assumpció Vilà, síndica de Greuges de Barcelona.

18.10 h Taula rodona, a càrrec de:

  • Mirta Lojo, psicopedagoga, doctora en ciències de l’educació i exresponsable de la Xarxa d’Escoles i Instituts per la Igualtat i la No-Discriminació.
  • Pilar Polo, psicòloga de la Fundació Vicki Bernadet. Ha participat en l’elaboració del Protocol de prevenció d’abusos sexuals a les Escoles Municipals de Música i el Conservatori Municipal de Música de Barcelona i del Protocol d’actuació i prevenció de maltractaments i abusos sexuals infantils a les Escoles Bressol Municipals de Barcelona.
  • Raissa Llorca, psicòloga infantil del Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA) de l’Ajuntament de Barcelona.

19.30 h Torn obert de paraules.

20.00 h Cloenda, a càrrec d’Emília Andreu, gerent de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona.

Per confirmar l’assistència cal enviar un correu electrònic a: gerencia_imeb@bcn.cat

Compartiu aquest contingut