Maria Truñó, nova comissionada d’Educació

La nova comissionada d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona, Maria Truñó, fins ara directora de l’Institut Infància i Adolescència de Barcelona, va contribuir a posar en marxa l’elaboració de l’Informe d’Oportunitats Educatives de l’Ajuntament, del qual aquest any s’ha editat la segona edició. La comissionada d’Educació, que s’adscriu a la Tinença d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, depèn orgànicament del 6è tinent d’alcaldia, Joan Subirats.

Maria Truñó és llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració i màster en estudis de doctorat en Psicologia Social per la Universitat Autònoma de Barcelona, postgrau en Cultura de Pau i Gestió de conflictes per la UAB i postgrau en Atenció Psicosocial i Acció Comunitària per la Universitat Complutense de Madrid.

Com a directora de l’Institut Infància i Adolescència, entre 2015 i 2019, Maria Truñó ha engegat i dirigit els programes municipals de coneixement “Observatori 0-17 BCN” i “Parlen els nens i nenes” de l’Agenda dels Infants (a partir d’una enquesta a 4.000 nens i nenes). També ha dirigit el projecte “Ciutat Jugable”, en el marc del qual s’ha elaborat Pla del joc a l’espai públic de Barcelona amb horitzó 2030, en el qual han participat diferents àrees del consistori i entitats de la ciutat d’àmbits diversos.

Truñó ha estat la directora de les dues primeres edicions de l’Informe d’Oportunitats Educatives de la Infància i l’Adolescència a Barcelona, que va impulsar l’Ajuntament l’any 2016, per obtenir periòdicament una radiografia de la situació de l’educació a la ciutat i per districtes, amb un focus especial en l’equitat educativa, que analitza dades del Consorci d’Educació de Barcelona, i altres organismes, compara els indicadors de la ciutat, i identifica tendències, reptes, i experiències rellevants. També ha treballat en les avaluacions de programes educatius encarregats per l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona.

La nova comissionada va ser la responsable d’incidència política i educació d’Unicef Catalunya; així com coordinadora de projecte i investigadora de la Fundació Bofill;  investigadora a la Càtedra UNESCO de pau i drets humans de la UAB; i també al Programa de Nacions Unides per al Desenvolupament, a Colòmbia.

Compartiu aquest contingut