S'entreguen els premis de la 9a Mostra de Recerca Jove 2017

El 25 d’abril de 2017, de les 17 a les 19,30 h, al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona es va celebrar la 9a Mostra de Recerca Jove de Barcelona (MRJB). L’acte va ser presidit per Laia Ortiz, tinenta d’alcaldia de Drets Socials i Miquel Àngel Essomba, comissionat d’Educació i Universitats.

En la primera part de l’acte es van celebrar 3 diàlegs amb les i els joves que han resultat seleccionats a les mostres i fòrums, organitzats per els Centres de Recursos Pedagògics (CRP) que s’han celebrat als deu districtes de la Ciutat durant els mesos de març i abril de 2017.

A continuació, es van lliurar els premis als autors i autores dels 22 treballs de recerca seleccionats, als vuit treballs guanyadors i als 31 professors i professores que els han tutorat. L’acte es va poder seguir en directe mitjançant streaming. Es pot veure aqui.

El jurat de la 9a MRJB es va reunir 19 d’abril de 2017 per analitzat els treballs tenint en compte els criteris de valoració que, tot seguit, es relacionen:

  • L’originalitat i concreció del plantejament i del tema
  • La correcció metodològica: l’adequació dels mitjans i tècniques emprades al llarg del treball amb els objectius del treball
  • La correspondència entre el plantejament inicial (hipòtesi i objectius del treball) i les conclusions a les què s’arriba i el seu rigor científic
  • La qualitat lingüística i la presentació de la memòria
  • L’argumentació i profunditat del contingut
  • Idoneïtat de les fonts d’informació i capacitat d’extreure dades significatives per al desenvolupament del treball
  • Criteris ètics en l’abordatge del tema i de la metodologia emprada
  • D’altres consideracions a criteri de cada membre del jurat

El jurat, format per 30 persones de l’administració pública, de la comunitat educativa, de les entitats del Consell de Coordinació Pedagògica (CCP) i del món universitari va posar de manifest la qualitat de tots els treballs presentats i la diversitat de les temàtiques tractades.

A continuació es relacionen els treballs de recerca que van resultar seleccionats en les mostres i fòrums que s’havien celebrat prèviament als 10 districtes de la ciutat

LLISTA TREBALLS SELECCIONATS MOSTRA DE RECERCA JOVE DE BARCELONA Curs 2016-2017
Descarrega el llistat

Per a tots els finalistes els premis van consistir en un diploma i en una Nit al CosmoCaixa, una jornada d’intercanvi que va tenir lloc la nit del divendres 5 al dissabte 6 de maig de 2017 en la qual se’ls va oferir un seguit d’activitats especialment dissenyats per l’ocasió: in sopar temàtic sobre Jules Verne, contes nocturns, tallers al Creactivity… Els autors i autores dels 10 treballs guanyadors també van rebre una tauleta digital. A més tant l’alumnat seleccionat, com el professorat tutor rebran un exemplar de la publicació de la Mostra de Recerca Jove 2016-2017 en la que es recolliran els resums del 30 treballs que han participat a més d’articles i reportatges sobre la recerca.

 

Compartiu aquest contingut