Obertes les inscripcions al PAE: curs 2018-2019

El Programa d’Activats Escolars ofereix més de 5.200 propostes per al curs 2018-2019

Més de 5.200 activitats educatives ofereixen les més de 166 entitats i institucions, públiques i privades, que formen actualment el Consell d’Innovació Pedagògica (CIP), impulsat des de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (Ajuntament de Barcelona), i que es posen a l’abast dels centres educatius de la ciutat per al curs escolar 2018-2019.

Aquestes iniciatives, adreçades a alumnat de tots els cicles educatius, s’agrupen en el Programa d’Activitats Escolars (PAE) i tota l’oferta educativa es pot consultar al web barcelona.cat/consell-innovacio-pedagogica, i fer-ne les reserves. Des d’aquest web del CIP, entre d’altres coses, s’ofereix informació sobre el PAE, es facilita la inscripció a les activitats i es pot fer la reserva a determinades activitats on line, es fomenta també un contacte previ entre el centre educatiu i l’entitat i/o institució membre del CIP que organitza l’activitat educativa, l’accés a materials didàctics i, entre d’altres coses, la documentació relacionada amb les activitats.

Així, el professorat dels centres educatius, per mitjà d’aquest web específic barcelona.cat/consell-innovacio-pedagogica, pot consultar i fer la reserva de les activitats per al proper curs -les que considerin més adequades per a la seva planificació educativa concreta- i que se centren principalment en aquests àmbits temàtics: música i arts escèniques, cinema, arts plàstiques, participació i cultura solidària, entorn natural i educació ambiental, ciència i tecnologia, educació per a la mobilitat, salut i prevenció de riscos, educació física, accés a la informació, empreses de serveis, mitjans de comunicació, serveis municipals, transport públic, coneixement històric, etc.

El Consell d’Innovació Pedagògica

El Consell d’Innovació Pedagògica (CIP), creat aquest mandat i que dóna continuïtat a l’antic Consell de Coordinació Pedagògica (es va crear l’any 1991 des de l’Ajuntament de Barcelona, com a xarxa educativa al servei dels centres educatius i de l’alumnat de la ciutat), forma part i es crea d’acord amb el previst a la Mesura de Govern de 2016, “Impuls al Projecte de Ciutat per fer de Barcelona una capital de la Innovació Pedagògica”, tenint el repte de fer créixer el potencial democratitzador d’aquest Consell, avançant des del consens amb les entitats i institucions que en formen part i generant objectius propis del mandat i un pla de treball per a cada curs. Els principals reptes són: enfortir la xarxa, garantir la qualitat de les activitats, impulsar la innovació i  treballar per a la equitat des del compromís social per tal esdevenir l’organisme motor de la innovació pedagògica a la ciutat.

La xarxa del Consell d’Innovació Pedagògica la formen en aquest moment 166 institucions, entitats i serveis municipals que ofereixen més de 5.200 activitats educatives, per mitjà del Programa d’Activitats Escolars (PAE), a centres educatius de Barcelona i Catalunya.

Jornada “Teixint vincles en educació”

El Consell d’Innovació Pedagògica (CIP), ha celebrat la jornada “Teixint vincles en educació”, dimecres 27 de juny, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, amb l’assistència i participació de més de 200 persones i presidit pel Comissionat d’Educació, Infància i Joventut, Miquel Àngel Essomba.

En aquesta jornada, entre d’altres coses, es van presentar experiències educatives innovadores sota els títols “El paper del mestre”, “Construint ecosistemes educatius” i el projecte “Hack the School”; es va desenvolupar la dinàmica participativa “Persones i vincles. Entitats, centres educatius i institucions” i van tenir lloc els espais de diàleg: Educació 360º, Xarxes pel canvi i Consell d’Innovació Pedagògica.

Compartiu aquest contingut