Pati Escolar Obert al Barri a l’escola Drassanes

Barcelona ofereix 70 patis escolars com a espais d’ús públic i de dinamització educativa.

Dissabte 28 d’octubre, a partir de les 11:00 hores, s’iniciaran els actes d’inauguració del Pati Escolar Obert al Barri de l’Escola Drassanes (entrada per carrer Rull), al districte de Ciutat Vella, i que, a partir d’ara, obrirà tots els dissabtes, d’11 a 14 hores.

Amb motiu d’aquesta inauguració tindran lloc diferents activitats obertes a tothom, des de les 11:00 i fins a les 14:00 h, que comptaran amb la col·laboració del Districte de Ciutat Vella, escola Drassanes, AMPA de l’escola Drassanes i de les entitats Col·lectiu Punt 6, DJ “A todo color”, AFA Baixeres, AFA Sant Felip Neri i Associació Atlantis. 

Programa d’actes:

11:00 h a 11.30 h. Entrada al pati dels gegants i exhibició de ball dels gegants.
11.30 h a 12:00 h. Parlaments.
12:00 h a 13.30 h. Tallers:

  • Circ en família
  • Creació de la geganta de l’escola
  • Taller de DJ
  • Espai participatiu de millora del pati escolar

13.30 h a 14:00 h. Grup de tabalers
11:00 h a 14:00 h. Servei de bar solidari i mercat de segona mà (a càrrec de l’AMPA de l’escola)

L’escola Drassanes se suma d’aquesta manera al llistat d’escoles de la ciutat, 70 en aquest moment a tots els districtes de la ciutat, que obren el seu pati en horari extraescolar, com a espai d’ús públic i de dinamització educativa.  

En aquest pati s’està treballant el projecte de “patis coeducatius”, amb el Col·lectiu punt 6 i Coeducacció, per poder fer una transformació de l’espai de trobada i de joc del pati del centre escolar, implicant a tota la comunitat educativa en la seva millora i fent xarxa amb el territori.

Patis escolars oberts al barri en horari extraescolar

Els Patis Escolars Oberts al Barri, gestionats des de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona, són espais adreçats especialment a infants, joves i les seves famílies, que obren les seves portes com a espais d’ús públic en horari extraescolar, en cap de setmana i en període de vacances escolars i on també es desenvolupen activitats de dinamització educativa. L’objectiu és optimitzar l’ús dels patis escolars potenciant la seva vessant educativa i social, i oferir un context segur i de proximitat on els joves i les seves famílies puguin gaudir del seu temps de lleure.

Compartiu aquest contingut