Premiat l’Agrupament Escolta Trini Nova

Diumenge 2 de juny es van celebrar al Teatre Romea els Premis Baldiri Reixac on es van atorgar també els Premis d’Educació en el Lleure de la Fundació Carulla, destinats a posar en valor la tasca educativa i transformadora de les entitats de lleure, així com a impulsar els seus projectes.

La dotació era, 3 premis de fins a 2.000 euros cadascun per a projectes que contribueixin a millorar el barri o la comunitat, que ajudin a construir una societat més oberta, cohesionada i integradora, que eduquin en valors i generin oportunitats de futur.

De les 38 candidatures presentades, un dels tres premis va ser atorgat a l’Agrupament Escolta Trini Nova d’Escoltes Catalans, amb la dotació econòmica i un acompanyament i mentoria pel projecte.

Des del jurat dels premis, es va posar en valor que els projectes guardonats donessin resposta a una necessitat del barri i la comunitat, situessin a l’infant i/o al o la jove al centre de l’aprenentatge i asseguressin el compromís dels agents educatius implicats i fomentessin la participació del mateix territori.

Va recollir el premi un cap del cau, alhora un dels seus impulsors en la seva creació. L’Agrupament escolta Trini Nova va néixer de la inquietud real d’uns i unes joves del barri amb ganes de donar resposta de manera col·lectiva a una necessitat del barri, que era la manca de projectes de lleure educatiu i oci autogestionat per infants, adolescents i joves. Aquesta iniciativa va ser impulsada i acompanyada des del programa municipal de lleure educatiu i comunitari Baobab (Institut Municipal d’Educació de Barcelona) en el marc del Pla de Barris.

La creació del Cau de la Trini, és una oportunitat pel barri, un espai educatiu obert a la comunitat, d’acció voluntària i compromesa amb l’objectiu d’oferir un espai d’educació de qualitat, facilitar un lloc de trobada, de participació activa, experiència i aprenentatges de tots els i les participants. Aquesta mirada comunitària, és clau per l’èxit del projecte, i esdevenir un motor de canvi i transformació, que de ben segur contribuirà a reforçar un teixit més inclusiu i plural, donant veu a tots els veïns i veïnes siguin petits/es o grans, alhora també enriquint el sentiment de pertinença, la identitat i l’orgull de sentir-se i ser de Trinitat Nova.

Aquest premi, posa en valor i visibilitza, la tasca d’aquests joves en el seu barri, alhora que també facilitarà amb la dotació econòmica, la possibilitat de finançar activitats especials com sortides i campaments, que fins al moment per la situació de les famílies no poden ser costejades.

Compartiu aquest contingut