Presentació de la XXIII Audiència Pública als nois i noies

Té lloc el 13 de desembre al Zoo i serà una jornada lúdica

La XXIII Audiència Pública als nois i noies es presenta dimecres 13 de desembre, a partir de les 9:30 hores al Zoo de Barcelona, amb una trobada de caràcter lúdic i participatiu, adreçada a tot l’alumnat dels centres educatius participants en l’edició d’aquest curs 2017-18, que tindrà com a temàtica “El Zoo que volem”.

La jornada de presentació del treball als nois i noies té com a objectiu, entre d’altres, aconseguir que l’alumnat participant prengui consciència de la seva implicació en la tasca col·lectiva del programa; promoure la participació de l’alumnat a partir de la identificació, anàlisi i priorització de necessitats i la recerca de solucions i propostes sobre el Zoo de Barcelona; qüestionar per a què serveixen els zoos, per a què haurien de servir i quins valors haurien de ser-hi com a prioritaris; argumentar sobre la conservació dels hàbitats i la protecció dels animals o fer propostes sobre quin Zoo volem, amb quines funcions i amb quin futur.

El programa municipal Audiència Pública als nois i noies, organitzat des de l’Ajuntament de Barcelona des de fa 23 anys, és una forma de participació d’alumnat de la ciutat de 6è de primària, secundària i educació especial, que assumeix compromisos i fa propostes al consistori, cada curs, sobre una tema d’interès. És una iniciativa municipal que promou la pràctica de la participació activa i cívica entre l’alumnat de la ciutat en edat escolar.

La cloenda de la XXIII edició de l’Audiència Pública als nois i noies, “El Zoo que volem”, després de tot el treball desenvolupat durant el curs, tindrà lloc el mes de maig del proper any en un acte al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona on els representants de l’alumnat participant faran el lliurament de manifestos i presentaran mesures al consistori en un acte presidit per l’alcaldessa.

La XXIII edició de l’Audiència Pública als nois i noies l’organitza l’Institut Municipal d’Educació amb l’Àrea d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat; Direcció de Serveis de Drets dels Animals, i els responsables i personal del Zoo de Barcelona.

Audiències Públiques i temàtiques treballades:

XXII Audiència Pública als nois i noies: Barcelona Ciutat Refugi (2016-17).

XXI Audiència Pública als nois i noies de Barcelona: Seguretat i ciutat (2015-16).

XX Audiència Pública als nois i noies de Barcelona – Construïm amb la gent jove la política i els drets de la ciutadania (2014-15).

XIX Audiència Pública als nois i noies de Barcelona – Barcelona educadora i inclusiva. Tothom és ciutat i ciutadania (2013-2014).

XVIII Audiència Pública als nois i noies de Barcelona – La ciutat digital. Les tecnologies al servei de les persones (2012-2013).

XVII Audiència Pública als nois i noies de Barcelona – La participació d’infants i joves. Fem sentir la nostra veu! (2011-2012).

XVI Audiència Pública als nois i noies de Barcelona – Barcelona cultura! Propostes per gaudir la cultura (2010-2011).

XV Audiència Pública als nois i noies de Barcelona – Barcelona millora el seu paisatge. Mesures per a la protecció del paisatge urbà (2009-2010).

XIV Audiència Pública als nois i noies de Barcelona – Barcelona diàleg! Propostes per a una ciutadania intercultural (2008-2009).

XIII Audiència Pública als nois i noies de Barcelona – Barcelona futur! Millorant la ciutat defensem la terra: propostes per actuar davant el canvi climàtic (2007-2008).

XII Audiència Pública als nois i noies de Barcelona – Barcelona comunica! Propostes per a l’ús i la millora dels mitjans de comunicació a la ciutat (2006-2007).

XI Audiència Pública als nois i noies de Barcelona – Barcelona fa ciència! Contribucions científiques del jovent per a la millora de la ciutat (2005-2006).

X Audiència Pública als nois i noies de Barcelona – Salut Barcelona! Propostes per una millor qualitat de vida (2004-2005).

IX Audiència Pública als nois i noies de Barcelona – Com ens relacionem a la ciutat? Propostes per a una convivència pacífica (2003-2004).

VIII Audiència Pública als nois i noies de Barcelona – Com volem la Barcelona del futur? De la preservació del patrimoni a l’urbanisme de demà (2002-2003).

VII Audiència Pública als nois i noies de Barcelona – Ens movem per Barcelona. Com veiem la mobilitat a la ciutat? (2001-2002).

VI Audiència Pública als nois i noies de Barcelona – Com volem que sigui un jardí del nostre districte? (2000-2001).

V Audiència Pública als nois i noies de Barcelona – Barcelona sona. Ens agrada la música? (1999-2000).

IV Audiència Pública als nois i noies de Barcelona – Educació ambiental i ciutat sostenible. Ens ocupem del medi ambient per una Barcelona millor (1998-1999).

III Audiència Pública als nois i noies de Barcelona – Educació física, esport i salut: un dret de la infància (1997-1998).

II Audiència Pública als nois i noies de Barcelona – La participació de la infància en la vida social de la ciutat: família, escola, barri (1996-1997).

I Audiència Pública als nois i noies de Barcelona – Mesures per a un món millor (1995-1996).

Compartiu aquest contingut