Presentació del llibre “Llums a la Vall Fosca”

Dijous 23 de març, a les 18.30 hores, tindrà lloc a la Sala d’Actes de l’Associació de Mestres de Rosa Sensat (avinguda Drassanes, 3), la presentació del llibre Llums a la Vall Fosca. Memòries d’Artur Martorell de les colònies escolars a Capdella (1917 i 1918), del mestre de primària i historiador Martí Boneta i Carrera. La presentació comptarà amb la participació del Comissionat d’Educació i Universitats de l’Ajuntament de Barcelona, Miquel Àngel Essomba.

Aquest llibre reflecteix el dia a dia de l’estada, descripcions d’alguns dels nois i noies participants en aquestes colònies escolars a Capdella (Pallars Jussà), amb el seu professorat, organitzades des de l’Ajuntament de Barcelona, i també l’aplicació de la renovadora teoria pedagògica d’Artur Martorell.

A més de les activitats més habituals de les colònies (excursions, jocs, esports, gimnàstica, cant, etc…), el llibre parla de la motivació dels nois i noies cap a la lectura, criteris de selecció dels llibres per a una biblioteca de les colònies i la visita a la central hidroelèctrica de la zona -l’energia elèctrica va ser el centre d’interès de les colònies-. L’entorn i la natura, una higiene acurada i una bona alimentació aportava també als participants, de centres educatius de la ciutat de Barcelona, un estímul afegit en aquests colònies dirigides per Artur Martorell.

Compartiu aquest contingut