Presentació del programa EscoLab 2018-2019

10.000 places d’activitats científiques per alumnat d’ESO, batxillerat i cicles formatius.

Dimarts 18 de setembre, a les 17.00 h, a l’Auditori del Campus al Campus Poblenou de la Universitat Pompeu Fabra (carrer Roc Boronat, 138), tindrà lloc la presentació de l’oferta d’activitats científiques gratuïtes del programa EscoLab per aquest curs 2018-2019, que s’adrecen a alumnat d’ESO, batxillerat i cicles formatius. Durant l’acte de presentació del programa EscoLab, plataforma que posa en contacte centres de recerca i centres educatius, es donaran a conèixer els detalls del programa i les accions associades. 

L’oferta per aquest curs inclou més de 10.000 places, en unes 240 activitats diferents, que inclouen tallers experimentals o visites i que permetran veure la gran diversitat actual de laboratoris i entrar en contacte directe amb els equips de recerca multidisciplinaris que hi treballen. L’alumnat, per mitjà d’aquest programa, té la possibilitat d’experimentar els nous descobriments i enriquir els continguts de l’aula connectant el seu currículum amb l’actualitat científica. 

L’acte de presentació s’obre a tothom per donar a conèixer tots els detalls del programa així com les seves accions. Al final de l’acte, el Departament de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions de la UPF convidarà els assistents que així ho desitgin a una visita amb demostracions dels tallers que s’ofereixen en el marc d’EscoLab:

1- Reactable(Unitat de recerca Music Technology Group): demostració de l’instrument de música Electroacústica, dissenyat com a una nova tecnologia per fer música i interaccionar amb els sintetitzadors
2- MoCA Lab – Motion Capture and Analysis Lab(Unitat de Recerca BCN MedTech): captura els moviments del cos i permet fer anàlisis biomecàniques dels moviments del cos.
3- Distributed Computing and Artificial Intelligence Lab: demostració amb robots
4- PyramidApp(Grup de Recerca TIDE): App de suport al professorat dins les aules per dissenyar activitats col·laboratives.

EscoLab és una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona coordinada pels programes Barcelona Ciència, de l’Institut de Cultura de Barcelona, i Cultura Científica, de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona, amb la participació dels centres de recerca que ofereixen les diferents activitats. L’objectiu d’aquesta iniciativa, entre altres, és fomentar la recerca, la innovació i el diàleg entre l’alumnat, el professorat i la comunitat científica en els camps de la informàtica i la tecnologia, les ciències de la vida i de la Terra, la física i la química, l’economia i l’empresa, les ciències socials, les humanitats i les matemàtiques.

Documents

Compartiu aquest contingut