Tot Dansa’17, al Mercat de les Flors

Dijous 25 de maig, a les 11:00 h i a les 18:00 hores, a la Sala MAC del Mercat de les Flors (carrer Lleida, 59), tindrà lloc la cloenda del projecte educatiu, creatiu i artístic Tot Dansa 2017. Una iniciativa que aquest curs escolar 2016-17 ha comptat amb la participació d’uns dos-cents joves, de 7 instituts públics de secundària de la ciutat, que ballaran peces interpretades per una formació musical de l’Escola Municipal de Música de Nou Barris.

El clam unànime de l’alumnat participant a l’escenari serà “Som el que som”, ballant les seves vides per mitjà d’una coreografia de gestos que reflexa, entre d’altres coses, les seves inquietuds i somnis.

Aquest serà l’acte de culminació de la tasca desenvolupada per part de l’alumnat participant aquest curs en el projecte Tot Dansa’17 on s’inclourà un homenatge a Pina Bausch, figura de la dansa a nivell internacional, a càrrec d’Inés Boza, la coreògrafa que ha liderat el procés artístic aquesta edició i que va tenir l’oportunitat de treballar a la seva companyia.

Durant aquest curs, Inés Boza ha transmès als participants la seva passió per la dansa a partir d’aquesta premissa: vincular la dansa a la vida i crear l’espectacle recollint les propostes i iniciatives que sorgeixen directament des de l’alumnat, de les seves pròpies vivències o interessos.

Tot Dansa és un projecte educatiu de ciutat que té com a objectiu principal fomentar i donar a conèixer la dansa contemporània, per incloure els seus valors i beneficis dins el ventall d’oferta educativa habitual dels instituts. Tracta d’implicar en un procés d’aprenentatge artístic a alumnat de centres públics d’ensenyament secundari i de batxillerat de Barcelona, i als seus docents, que els acompanyen i els guien en l’experiència.

Aquest projecte educatiu, creatiu i artístic es tradueix essencialment en compromís, implicació, atreviment, ganes d’aprendre i il·lusió. Es genera un espai vivencial i d’aprenentatge en equip, més enllà de les aules. Les característiques i la consolidació del projecte permeten poder comptar amb la col·laboració de les escoles municipals de música. L’èxit del projecte a Barcelona ha donat lloc a projectes anàlegs, un d’ells anomenat Versió Ciutat Dansa, liderat per l’ IMEB i el Mercat de les Flors, dut a terme també amb els instituts de secundària i amb coreògrafs de renom i amb intervenció directa al territori, l’espai públic de la ciutat. 

Compartiu aquest contingut