Esteu aquí

Els informadors de la Nova Xarxa de Bus es despleguen pel territori

dijous, novembre 9, 2017 - 08:00

Fins al 25 de novembre, més d'un centenar d'informadors atendran a la ciutadania a parades, intercanviadors i equipaments claus del barri, com hospitals, CAP’s i casals de la gent gran de les zones d’influència de les noves línies de la Nova Xarxa de Bus. Els informadors cobriran 550 parades de bus, 31 intercanviadors, 32 CAP’s i hospitals distribuïts pel territori i 29 casals de gent gran.

L’Ajuntament de Barcelona i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) aborden la primera part del desplegament final de la Nova Xarxa de Bus i la configuració de la resta de les línies d’autobusos de la ciutat.

El proper dilluns 13 de novembre s’implantaran quatre línies més de la xarxa d’altes prestacions, que són la D40, la V5, la V29 i la V31.

Per donar la màxima informació a la ciutadania sobre aquestes noves línies, així com les que modifiquen recorregut o es converteixen en línies de la nova xarxa, fins el 25 de novembre s’inicia el desplegament de 110 informadors pel territori. Aquests s’ubicaran en parades, autobusos i intercanviadors i en equipaments clau dels barris com hospitals, CAP’s i casals de la gent gran de les zones d’influència de les noves línies, així com en zones territorials on s’ha detectat un important canvi de mobilitat en superfície.

Els informadors de les parades i dels autobusos distribuiran els fulletons de les noves línies i oferiran les dades que els usuaris i usuàries els demanin.

D’altra banda, els informadors distribuïts en equipaments mostraran al ciutadà, mitjançant fulletons específics creats especialment pel territori i amb dispositius mòbils amb simuladors de mobilitat, els canvis que experimentaran en la seva mobilitat diària i les alternatives a les seves rutes habituals.

En el cas dels casals de gent gran, aquest informadors realitzaran atencions in situ, concertades prèviament, abans i després de la implantació de les línies, per tal de resoldre dubtes als usuaris i usuàries.

Els informadors cobriran 550 parades de bus, 31 intercanviadors, 32 CAP’s i hospitals distribuïts pel territori i 29 casals de gent gran.

Respecte a la fase anterior, les hores contractades passen de 6.250 a 10.037.

Variacions en la configuració de la xarxa de bus

Amb la incorporació de la D40 (Plaça d’Espanya – Via Favència);  V5 (Mare de Déu de Port – Pedralbes); V29 (Diagonal Mar – Roquetes), i V31 (Mar Bella – Trinitat Vella), s’arribarà a les 20 línies de les 28 línies d’altes prestacions previstes en el projecte de la Nova Xarxa de Bus.

Alhora, la implantació d’aquesta fase també comportarà variacions de la xarxa d’autobusos actual: es modificarà el recorregut de línies de la Nova Xarxa, com l’H6, H14 i H16, i també hi haurà canvis d’itinerari a les línies convencionals com la 27,42, 68, 91 i 109. El dia de la implantació d’aquesta fase, el 13 de novembre, també deixaran de circular set línies, que se superposen a línies noves o existents.

Per altra banda, es crearan dues noves línies de proximitat, la 136 i la 191.

Campanya de comunicació i atenció ciutadana

 

Mentrestant, continua la campanya de comunicació per oferir els detalls del desplegament d’aquestes quatre línies i tots els canvis que hi porten associats.

Aquesta inclou difusió a premsa, ràdio, internet i xarxes socials i mitjançant els suports publicitaris de la ciutat i dels autobusos.

També s’ofereix informació via webs municipals, Oficines d’Atenció al Ciutadà (OAC’s) i el telèfon d’atenció ciutadana 010.

Paral·lelament, es reforçarà la informació als usuaris directes amb els fulletons i mitjançant els propis canals de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB): telèfon d’atenció al client, web TMB, TMB app, TransMet, MouTV, TransMet i amb les alertes dels serveis de JoTMBé.