Esteu aquí

Es liciten les obres del nou interior d'illa de la Casa Macaya

divendres, setembre 29, 2017 - 12:32

L’Ajuntament de Barcelona ha convocat el concurs per licitar les obres del projecte d’urbanització i obertura del pati interior d’illa de la Casa Macaya. Es tracta d’una intervenció que permetrà obrir un nou espai públic singular de prop de 2.000 metres quadrats, que contribuirà també a crear una nova connectivitat urbana i permetrà la visió de la façana posterior de la Casa Macaya, un edifici modernista de Puig i Cadafalch.

La transformació d’aquest interior d’illa preveu crear uns jardins amb una zona de sauló, una àrea enjardinada, una part central pavimentada, i l’àrea de passatge. L’espai incorporarà vegetació de diferents tipus (arbres, arbustives i herbàcies, flors, i enfiladisses) i mobiliari per al descans, a més d’una pèrgola i una font.

Per obrir aquest interior d’illa cal realitzar diferents intervencions prèvies per fer-lo accessible i segur, intervencions que impliquen, mitjançant un conveni, l’Ajuntament de Barcelona, que promou la iniciativa, l’entitat titular de l’edifici de la Casa Macaya (La Caixa d’Estalvis i Pensions), i el pàrquing situat just a sota del pati (Servicios Meridiana). En aquest pàrquing s’ha de desenvolupar prèviament a la urbanització del nou jardí, una obra de reforç i consolidació estructural per tal de garantir la màxima seguretat com a espai públic d’aquest pati. També caldrà realitzar la retirada i demolició d’alguns elements situats a l’interior del pati.

Les diferents intervencions previstes per completar aquest projecte suposaran una inversió total de 2.463.873€, amb iva inclòs.