Esteu aquí

La nova Ronda de Sant Antoni garantirà una mobilitat més amable entre l'Eixample i Ciutat Vella

divendres, octubre 20, 2017 - 12:44

La regidora del Districte, Montserrat Ballarín, va anunciar en el seu informe de l'últim plenari del Consell del Districte que ja ha sortit a licitació el projecte executiu de la Ronda de Sant Antoni. L'objectiu és que quan es retirin les carpes provisionals es pugui fer immediatament la reurbanització definitiva del carrer i es garanteixi una mobilitat més amable entre els districtes de l'Eixample i Ciutat Vella.

Així mateix, la regidora va recordar la posada en marxa aquest curs 2017-2018 de tres noves escoles de primària fetes en mòduls provisionals al carrer Entença davant la Model, al carrer Cartagena a tocar de les Glòries i al carrer Roger de Flor 217. Els nous centres incrementen l’oferta d’escola pública del districte en 175 places, totes elles ocupades per infants de l’Eixample.

Durant el seu informe, la regidora del Districte també va fer una condemna enèrgica dels atemptats gihadistes del passat 17 d’agost a Barcelona i Cambrils, així com de la violència policial que es va exercir als nostres carrers i escoles el passat 1 d’octubre.

En aquest sentit, ‘última sessió plenària del Consell de Districte va estar marcada per la situació política que s’està vivint a Catalunya. A la part d’impuls i control, els grups municipals Demòcrata, ERC i CUP-PA van presentar una proposició conjunta en la qual es condemna l’actuació dels responsables de l’operatiu policial dels cossos de la Policia Nacional i la Guàrdia Urbana, es demana la dimissió i cessament dels màxims responsables polítics d’aquest operatiu i s’exigeix la retirada immediata d’aquests cossos policials, entre altres punts. La proposició va ser aprovada amb el suport dels grups impulsors.

Plenari suspès per l’empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart

Amb motiu de l’empresonament dels presidents de l’ANC i  d’Òmnium Cultural, el Consell de Districte va decidir suspendre la sessió al voltant de les deu de la nit. Els grups municipals -a excepció de C’S, PP i PSC- van signar una declaració institucional manifestant el seu rebuig a l’ordre de l’Audiència Nacional d’enviar a presó sense fiança a Jordi Sànchez (ANC) i Jordi Cuixart (Òmnium Cultural).

En la declaració es defensa el dret a la llibertat d’expressió, de manifestació i de participació política, es rebutja la judicialització de la vida política i es demana l’alliberament dels dos líders independentistes. Finalment, es crida a la ciutadania de l’Eixample a mobilitzar-se per defensar els seus drets polítics.