Esteu aquí

Les voreres no són per a les motos

dimecres, març 14, 2018 - 10:00

La Guàrdia Urbana ha començat una campanya d'avisos als manillars de les motos estacionades incorrectament a la vorera alertant de la fi de la tolerància amb aquest incivisme. La campanya ha començat als carrers més saturats de motos a les voreres de l'Eixample, Sarrià-Sant Gervasi i Gràcia. Prèviament s'ha fet una campanya informativa al carrer per fer recordatori de la normativa sobre estacionament.

Actualment, Barcelona experimenta una saturació de motocicletes i ciclomotors que no sempre utilitzen les places habilitades en calçades i pàrquings subterranis, sinó que fan servir les voreres i les zones de vianants per estacionar. Per aquest motiu, la Guàrdia Urbana ha iniciat una campanya per regular l’aparcament de motos en vorera per reduir l’impacte sobre els vianants.

A l’Eixample els agents de la Guàrdia Urbana ja van començar a deixar avisos en alguns dels punts més conflictius del nostre districte: el carrer Pau Claris entre Casp i Urquinaona i la Rambla Catalunya entre Diagonal i Còrsega. Entre el 19 i el 25 de març es posaran avisos al carrer Llançà, a tocar de les Arenes, i del 16 al 22 d’abril a les cantonades de Pau Claris amb Aragó. Per últim, del 21 al 27 de maig, una vegada acabades les obres de la Superilla de Sant Antoni, els agents penjaran avisos en les motos estacionades en la vorera d’aquesta zona.

Per facilitar la descongestió de les voreres s’està estudiant la possibilitat de crear noves zones d’aparcament en calçada, transformar aparcaments de turismes per a motos i substituir places de pàrquing subterrani d’automòbils per vehicles de dues rodes.

Com s’han d’aparcar les motos

Les motocicletes i ciclomotors han d’aparcar preferiblement a les zones habilitades a la calçada reservades per aquest fi. En cas de no haver-hi places disponibles, i sempre que no hi hagi senyalització específica que ho prohibeixi ni reserva de càrrega i descàrrega, estacionament per a persones amb discapacitat o zona d’estacionament prohibit definida, es pot aparcar en vorera en les següents condicions:

♦ Si la vorera fa entre 3 i 6 metres d’ample:
· en paral·lel a la vorada i deixant 50 cm de distància amb el límit de la vorada
· entre els escocells, si n’hi ha, sense sobrepassar-los ni entorpir el pas de sortides de pàrquings, papereres, contenidors
· a un mínim de 2 m dels passos de vianants i les parades d’autobús

♦ A les voreres de més de 6 m en semi bateria, sempre que hi hagi més des 3 m lliures de pas

♦ Està prohibit aparcar en voreres de menys de 3 m d’amplada i de plataforma única. També està prohibit accedir a voreres, andanes i passeigs amb la moto en marxa i el conductor/a al seient.