Esteu aquí

L'Espai Lola Anglada, un sostre per les entitats juvenils de l'Esquerra

dimarts, novembre 29, 2016 - 15:48

El casal de joves Queix, l’Esplai Boix i els Diables  de l’Esquerra Infernal comparteixen des de fa pocs mesos l’acollidor espai de volta catalana que durant molts anys va ser la biblioteca Lola Anglada. El Districte de l’Eixample ha signat un conveni amb el Casal de Joves Queix per la promoció de l’associacionisme juvenil i el desenvolupament d’activitats obertes al barri de l’Esquerra de l’Eixample, amb el qual s’estableix la cessió de l’espai de l’antiga biblioteca dels jardins Montserrat, que ara passarà a denominar-se Espai Associatiu Lola Anglada.

Les tres entitats que comparteixen equipament tenen una llarga trajectòria al barri. L’Esplai Boix var néixer el 1979 i agrupa prop d’un centenar d’infants i 17 monitors que organitzen excursions mensuals, esplai de tardes i matinals, colònies de primavera, campaments d’estiu i activitats conjuntes amb altres esplais. L’esplai és l’embrió del Casal de Joves Queix, que va sorgir per la necessitat de promoure una participació activa dels joves del barri i ser punt de trobada juvenil. Des del casal s’organitzen activitats periòdiques com cinefòrum, jocs de taula, tallers de percussió, les excursions netes per recollir les deixalles dels camins de muntanya i, properament, tallers de ioga.

L’Espai Associatiu Lola Anglada s’està convertint també en un lloc d’aixopluc de diferents entitats juvenils del barri que no tenen locals propis. El grup d’economia solidària l’Esquerra de l’Eixample Coopera utilitza el nou espai juvenil per realitzar xerrades sobre economia social i, a  partir del gener, l’entitat Artist Love impartirà tallers de grafits a adolescents i joves. A més, sota el sostre del nou local associatiu juvenil també es reuneixen dos caus excursionistes de l’Esquerra de l’Eixample. “Un dels nostres objectius és ser sostre d’entitats juvenils del barri que no tenen local on reunir-se”, afirma Marc Nadal, president del Casal de Joves Queix.

La regidora del Districte, Montserrat Ballarín, i el president del Casal Queix, Marc Nadal, van signar el conveni de cessió dilluns 28 de novembre, davant dels representants de les diferents entitats que utilitzaran l’espai i de l’equip municipal com els consellers de l’Esquerra de l’Eixample, Francesc Magrinyà, i el conseller de Joves, Jordi Matas.