Esteu aquí

Millores a les xarxes de carril bici i bus de l'Eixample

dimarts, octubre 10, 2017 - 11:02

Dimarts 10 d'octubre, a les 18.30 h, sessió informativa sobre les millores a la xarxa de carrils bici i la xarxa de bus a l'Eixample. La sessió tindrà lloc a la sala de plens del Districte de l'Eixample (c. Aragó, 311 1ª planta).

L’ampliació de la infraestructura ciclista a Barcelona preveu la construcció de 32 nous carrils bici durant els propers mesos. Alhora, en el marc de la Mesura de Govern per a la “Millora de la qualitat i explotació de la infraestructura de Transport Públic en superfície” i del desplegament de la fase final de la Nova Xarxa Bus, des d’aquest estiu ja s’ha incrementat fins a 4 km de la xarxa de carril bus.

En els propers mesos, la xarxa de carrils bici i la de carrils bus creixerà de manera substancial, en el marc de millora d’ambdues infraestructures a la ciutat amb l’objectiu de disminuir la presència dels vehicles privats a motor i contribuir en la mobilitat sostenible. Aquests aspectes es tractaran en la sessió informativa oberta a la ciutadania que tindrà lloc el dimarts 10 d’octubre a les 18.30 h a la sala de plens de la seu del Districte.

Una infraestructura ciclista més segura

Durant aquest estiu s’han iniciat 11 actuacions relacionades amb el carril bici, i fins a finals d’any n’hi haurà 21 més. L’objectiu és dotar a la ciutat d’una infraestructura ciclista que asseguri un espai propi en la trama urbana, afavorint la coexistència i convivència entre els diversos modes de desplaçament i ofereixi seguretat als col·lectius més vulnerables.

En aquest sentit, per millorar la seguretat de ciclistes i vianants, es prioritzen els carrils unidireccionals, en un únic sentit i en la mateixa direcció que els vehicles, i per la calçada, on ja s’ubiquen el 80% dels carrils existents, per alliberar el pas dels vianants a les voreres.

Els últims carrils que s’han traslladat a la calçada han estat, durant aquest estiu, els del passeig de Sant Joan, el passeig de Pujades i la connexió de l’avinguda Diagonal amb el Campus Besòs.

Un transport en superfície més ràpid i eficient

Arran de la Mesura de Govern per a la “Millora de la qualitat i explotació de la infraestructura de Transport Públic en superfície”, aprovada aquest estiu, i de la primera part de la fase final de desplegament de la Nova Xarxa Bus, prevista per aquesta tardor, l’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa fins a 140 actuacions per millorar el funcionament de les línies de Bus i dotar la ciutat de la infraestructura necessària per a la implantació de les cinc primeres línies de la Nova Xarxa Bus.

Aquest mes d’agost es van dur a terme un primer paquet d’actuacions, entre les quals destaca un augment de 4 quilòmetres de la xarxa de carrils bus, la instal·lació d’11 semàfors exclusius per l’autobús i l’activació de 38 programacions de regulació semafòrica.

Les intervencions s’executaran fins a la tardor de l’any que ve i permetran millorar la regularitat de pas d’una desena de línies de la Nova Xarxa Bus, passant del 78 al 85%.