Esteu aquí

Reforç de les mesures de seguretat als entorns de la Sagrada Família

dijous, novembre 16, 2017 - 18:44

Després dels atemptats de la Rambla, la Junta Local de Seguretat de Barcelona va crear un grup específic centrat en l'anàlisi de riscos i l’adopció de mesures addicionals. Els propers dies s'implementaran algunes d'aquestes mesures, com ara fer espais per a vianants en algunes zones o instal·lar obstacles provisionals, especialment al centre i als voltants de la Sagrada Família.

Al centre de la ciutat s’instal·larà arbrat, jardineres o cubs de formigó en espais acordats i a les zones que es consideren més vulnerables, a més d’afegir altres elements permanents en les reformes de places i carrers que estan en desenvolupament.

Per evitar la freqüent ocupació de la calçada a causa de la gran afluència de persones i els riscs de seguretat viària que això comporta, es crearan espais exclusius per a vianants als entorns de la Sagrada Família, amb talls als carrers de la Marina, Sardenya i Provença.

Operació Nadal

En el marc de l’Operació Nadal, i en previsió d’una major afluència de compradors a les diferents zones comercials de la ciutat, els agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona i dels Mossos d’Esquadra reforçaran la seva presència en aquests àmbits realitzant funcions de proximitat i de prevenció per garantir la seguretat i prioritzant la presència de patrulles uniformades a peu, en especial als eixos comercials de cada barri.

El grup específic creat per la Junta Local de Seguretat de Barcelona està format per diferents àrees de l’Ajuntament de Barcelona (inclosa la Guàrdia Urbana), els Mossos d’Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. Les mesures de seguretat es prenen de manera coordinada i de comú acord entre tots els cossos policials.

Les patrulles dels cossos policials adaptaran el seu servei a les necessitats i a l’evolució de les activitats que es duguin a terme a cada espai. Les seves principals actuacions seran funcions de prevenció de la seguretat ciutadana i actuacions destinades a evitar la comissió d’actes delictius, així com al control de les infraccions que puguin pertorbar la convivència i el descans dels veïns.