Esteu aquí

Tres noves escoles i uns entorns escolars més segurs, novetats d'aquest curs escolar

dijous, setembre 28, 2017 - 14:20

El curs 2017-2018 ha començat amb un augment d’alumnes i recursos per respondre a l’aposta per la innovació educativa del Consorci d'Educació de Barcelona. Per respondre a les demandes de les famílies i a la consolidació de la demanda de l'escola pública (49,3 %), s'estrenen un total de 10 centres nous, tres dels quals són escoles del districte de l'Eixample construïdes en mòduls provisionals: Escola Eixample I, Escola Eixample II i Escola Cartagena. També s'han realitzat obres d'ampliació dels entorns escolars de quatre centres educatius aquest estiu -les escoles Auró, Diputació i Maria Auxiliadora i l'institut Viladomat- per millorar la seguretat a l'entrada i sortida de l'escola. Ens ho explica la regidora del Districte de l'Eixample, Montserrat Ballarín.

En total, els centres d’ensenyament de l’Eixample acolliran 24.021 alumnes, 338 més que durant el curs anterior, un increment que ve donat bàsicament pel nombre d’alumnes d’ESO. Les tres noves escoles, situades en ubicacions provisionals a l’Esquerra de l’Eixample i al Fort Pienc incorporen 7 grups nous de 25 nens i nenes cadascun, el que significa una clara aposta per l’escola pública del districte. Ens ho explica la regidora Montserrat Ballarín en aquesta entrevista.

A Barcelona l’alumnat s’incrementa de 177.058 alumnes el curs 2016-2017 als 179.221 de l’actual. Un augment que s’observa en totes les franges de l’escola pública de la capital catalana (P3, infantil, primària i ESO) amb 1.535 alumnes més, però especialment a P3 i l’ESO, amb 571 estudiants més.

Augment de docents

El Consorci d’Educació de Barcelona ha previst un augment del nombre de docents fins els 9.001, pels 8.441 del curs passat. Pel que fa al personal no docent, es manté pràcticament igual que en el 2016-2017 i arriba fins als 1.319. A més, se segueix l’evolució dels llocs específics en perfils professionals adaptats al projecte educatiu de centre, i augmenta un 43,3 % respecte el curs passat, arribant als 790. Hi ha 62 centres en que ha canviat la direcció, generant un nou projecte.

Aquest augment de docents, permet que la ràtio alumnes per aula decreixi lleugerament respecte el curs anterior tant a P3 com a 1er d’ESO, gràcies a l’augment del nombre de grup.