Esteu aquí

Xerrada: Remunicipalització de l'aigua, a Calàbria 66

dimecres, febrer 7, 2018 - 09:49

Més de 40 entitats de Barcelona han teixit una xarxa ciutadana per aconseguir que la gestió de l’aigua a Barcelona es dugui a terme de forma pública i amb la participació de la ciutadania. L'objectiu és aconseguir 15.000 signatures d’aquí al 15 de febrer. Divendres 9 de febrer a les 18.30 h hi es presentarà la campanya a l'Espai Veïnal Calàbria 66 i la formació de fedataris/àries de la Marea de Pensionistes amb una xerrada informativa a càrrec de Prudenci Vidal i Jordi Huguet, a més de recollir-se signatures.

La iniciativa vol apropar-se a una situació més similar a la de la resta d’Europa i del món, on la gestió de l’aigua és pública en un 80% i 90% respectivament. Actualment, a Catalunya la situació és a la inversa: la gestió de l’aigua és en més d’un 80% privada.

La iniciativa està inspirada en els referèndums i les consultes convocades pels moviments socials de grans ciutats com Berlin o Madrid i de països com Itàlia i Uruguai. Aquestes lluites dels darrers 15 anys serveixen com a referents per haver dut a terme processos de remunicipalització i de defensa de la gestió pública de l’aigua a partir de l’organització de la societat civil.

Inspirada en aquestes lluites, ara és Barcelona qui comença el procés de remunicipalització mitjançant una Iniciativa Ciutadana.

La Iniciativa Ciutadana proposa l’aprovació d’una consulta a Barcelona amb la pregunta: “Vol vostè que la gestió de l’aigua a Barcelona sigui pública i amb participació ciutadana”? L’objectiu és aconseguir 15.000 signatures d’aquí al 15 de febrer.

Cada districte té un Equip de Campanya que funciona de forma organitzada per planejar, gestionar i convocar sessions informatives i formatives a diferents espais del barri com casals, ateneus, biblioteques… muntar taules al carrer per aconseguir signatures, explicar el procés participatiu i sumar més i més persones voluntàries com a fedatàries.

A l’Eixample s’estan recollint signatures a la seu de l’AVV de l’Esquerra de l’Eixample (Espai Anna Alabart dels jardins Rosa Deulofeu), de dilluns a divendres de 10 a 13 h; la seu de la CGT (c. Mallorca, 244), de dilluns a divendres de 9 a 14 h; i Casa Artesa (c. Rocafort, 109), de dilluns a divendres de 10 a 14 h i de 16 a 20.30 h. Dissabtes de 10 a 14.30 h.

També es munten parades puntuals els dissabtes 10 i 17 de febrer, de 10 a 14 h, al Mercat de la Sagrada Família.