Cultura

Barcelona serà cultural o no serà. Des de l’Ajuntament de Barcelona creiem en la cultura com a mitjà de participació, transformació social, vinculació territorial i generació d’ocupació. El projecte cultural que impulsa Barcelona aspira a crear nous públics, acostar el fet cultural a tots els ciutadans/es i fer emergir el talent local.

En aquest sentit treballem des del primer dia per posar en valor cultural els 37 barris de la ciutat reubicant certes activitats i creant noves centralitats; potenciant les fàbriques de creació perquè esdevinguin autèntics planters de talent amb la coresponsabilitat de les principals empreses del sector editorial, escènic, audiovisual i multimèdia; i creant un pla d’accessibilitat que apropi els ciutadans/es a la vida cultural.

L’equilibri és clau perquè d’una banda promoguem la imatge-marca internacional de Barcelona a escala cultural i de l’altra treballem també per incrementar l’assistència local als museus municipals amb l’objectiu de liderar un ampli espai cultural metropolità. Volem modernitzar el sector cultural en clau d’innovació i tecnologia digital per gestionar la cultura conforme a les exigències del segle XXI.