Mercats

Una funció de la segona tinència d’alcaldia és seguir augmentant la qualitat del servei que presten els 43 mercats municipals (39 alimentaris i 4 no alimentaris) de Barcelona a la ciutadania. Per això treballem per modernitzar la xarxa dels mercats municipals, que ha aconseguit esdevenir un model de referència arreu del món.

La qualitat i diversitat dels productes que s’hi ofereixen, la professionalització i el tracte personalitzat, la seva integració amb el teixit comercial i social de l’entorn i un model de gestió on també hi participen els agents privats, ha fet dels mercats municipals un model d´èxit. Seguirem remodelant i modernitzant els mercats municipals, adaptant-los a les noves demandes ciutadans i dotant-los de nous serveis amb l’Institut de Mercats.

Mercabarna

Els mercats majoristes de Barcelona (fruites i hortalisses, peix, flor i escorxador municipal) es concentren a Mercabarna, una ciutat alimentària de més de 7.500 treballadors i treballadores que funciona les 24 hores del dia.

Volem que segueixi sent un motor econòmic i de creació d’ocupació, i que posi a l’abast de Barcelona els productes més saludables. Pensem que ara també toca aprofundir en el seu compromís social: lluitar contra el malbaratament d’aliments i apostar per la sostenibilitat ambiental i la mobilitat sostenible.