Bones pràctiques per reduir les molèsties dels grups turístics

Turisme. Acord amb els guies turístics per adoptar mesures que millorin la convivència entre els circuits i la vida quotidiana de la ciutat

Els grups turístics generen molèsties al veïnat i l'activitat econòmica de la ciutat, especialment en els espais de gran afluència. Molèsties relacionades amb el soroll, la dificultat de la mobilitat o el bloqueig d'accés als comerços i altres establiments Per minimitzar aquest impacte negatiu s'ha signat un acord de bones pràctiques amb les associacions de guies turístics, fet que es concep com un primer pas en la reglamentació d'aquest sector.

En total es plantegen setze bones pràctiques que tenen com a finalitat mantenir l’equilibri de la vida quotidiana, fer sostenibles els recursos turístics i l’espai públic, garantir l’eficiència i la seguretat de la mobilitat i fomentar la tasca dels guies com a garant i prescriptora de la qualitat de la ciutat.

El regidor d’Empresa i Turisme, Agustí Colom, ha assegurat: “Aquest acord destaca la feina del col·lectiu de guies turístics.” I ha confirmat que es tracta “d’un pas previ a l’elaboració de la normativa necessària que garanteixi el seu compliment“.

Dues de les mesures més destacades de l’acord són, d’una banda, l’adopció de sistemes de radioguiatge que permeten als professionals fer les explicacions als visitants de manera silenciosa i redueixen la contaminació acústica i, de l’altra, la limitació del volum dels grups turístics i l’adaptació a la capacitat dels espais visitats.

La declaració es farà extensiva a tots els operadors que organitzen rutes i circuits gratuïts, els coneguts com a free tours, perquè els adoptin i contribueixin a millorar la sostenibilitat de la destinació Barcelona.

Més informació