El nostre projecte educatiu

L'EBM Els Patufets de Navas va iniciar la seva activitat al mes de setembre de 2012. Atén sis grups d'infants en un edifici de planta única que forma part de l'equipament de les Casernes de Navas. Està oberta de les 8 del matí a les 5 de la tarda durant tot el curs i s'ofereix un servei de permanències de 5 a 7 de la tarda, d'utilització opcional per les famílies. El calendari escolar s'inicia a principis de setembre i finalitza el 31 de juliol.

A l'escola bressol municipal Els Patufets de Navas volem compartir experiències que ens facin avançar compartint un temps, un espai i unes vivències per reflexionar, per aturar-nos, per equivocar-nos, per sorprendre'ns, per fer de l'escola una xarxa de relacions on tots i totes aprenem contínuament.

Per això apostem per una pedagogia del quotidià.

Perquè és en el dia a dia on els infants troben grans motivacions i estímuls, aprenent a compartir el quotidià amb un grup d'iguals i també d'adults, resolent conflictes, aprenent a gestionar el temps, la gestió de les emocions, el compartir i el cooperar, condicions indispensables que generen un context positiu per a l'aprenentatge, per entrar en relació amb el món, amb els altres i amb ells mateixos.

En el quotidià els infants aprenen a valorar la importància de sentir-se bé i a gust, a sentir-se estimats, valorats, respectats, acollits. A sentir-se feliços i segurs.

Donem molta importància als petits, però a la vegada grans detalls, perquè és amb aquests amb els quals els infants i els adults poden desenvolupar una sensibilitat capaç de captar què s'amaga dins de cada acció, de cada espai i material.

Treballem mitjançant l'extrema cura de l'espai, del gest, de la mirada, dels materials, de la disposició de cada una de les coses que ens envolta, pretenent donar als infants un missatge de pau, de tranquil·litat, de seguretat i també de respecte i creant un context que convida a aprendre, que motiva a l'esforç i a la superació personal. No ens centrem en allò que vol l'adult per als infants, sinó del que l'infant es proposa.

Pensem que el rol de l'escola és acompanyar i ajudar als infants a trobar-se amb ells mateixos, a saber el que volen, a saber triar, discernir i a tenir eines per enfrontar-se i resoldre amb èxit els reptes que els plantegi la vida.

Participem en els següents projectes: