Un projecte compartit: Fem ciència

Sovint ens plantegem les relacions dels infants de diferents edats dins l’àmbit de l’escola. Però, per què no fer-ho amb infants d’escoles i cicles diferents d’educació infantil?
 
A partir del seminari de coordinació Intercanvi 0-6 anys al CRP d’Horta-Guinardó, que vam realitzar alguns membres dels equips d’Infantil de l’escola Font d’en Fargas i l’escola bressol municipal Tres Turons, va sorgir la idea d’organitzar tallers de ciències on s’afavorís la trobada i la relació entre els infants de diferents edats.
En aquests tallers hi participem mestres i infants de dos i tres anys de les dues escoles.
Els objectius  plantejats  són:          
 

  • Afavorir la interrelació dels infants entre dos i quatre anys. Considerem aquesta interrelació com una oportunitat  per a compartir maneres de fer i experiències entre els infants de diferents edats.
  • Afavorir l’interès vers l’experimentació, tot observant, manipulant, imaginant, creant i comunicant a través del cos, la paraula i les diverses cerques que els infants fan de manera individual  o  en  grup potenciant la seva autonomia.

 
Amb aquests tallers pretenem que els infants entrin en contacte amb l’experiència científica. Per això els proposem diferents elements i materials: mescles, tubs, rampes, aigua, bombolles de sabó, imants, taula de llum. Els infants decideixen quin taller escollir i quanta estona hi volen estar.
Enguany és el quart curs que gaudim d’aquesta experiència compartida.