L’escola bressol municipal Guinbó celebra el seu 50è aniversari

Per commemorar el 50è aniversari de la creació de l’EBM Guinbó, situada des del curs 2010-2011, a l’edifici del carrer d’Olzinelles, 73 (barri de la Bordeta, districte de Sants – Montjuïc), s’han programat diferents actes dissabte 21 d’abril de 2018, des de les 10 h i fins a les 13 h.

Entre d’altres activitats, adreçades principalment als infants, famílies i professionals del centre, a més, també, d’antics alumnes, famílies, professionals i a la ciutadania en general, s’ha previst la possibilitat de poder visitar l’escola -portes obertes-, espectacle infantil i xocolatada.   

Amb motiu d’aquest aniversari, s’ha elaborat també un díptic informatiu per donar a conèixer els orígens de l’escola, la seva trajectòria i el seu compromís educatiu durant aquests 50 anys.

La història de l’escola Guinbó comença l’any 1968, quan unes famílies del barri de la Bordeta (d’aquí el nom de guarderia infantil Bordeta -Guinbó-) van prendre la iniciativa, d’una manera privada i sense afany de lucre, de crear una llar d’infants (com a primera seu, es va establir al segon pis de la parròquia vella de Sant Medir). Ara, després de 50 anys, l’EBM Guinbó forma part de la xarxa d’escoles bressol municipals que es gestionen des de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (Ajuntament de Barcelona) i que, en aquest moment, la configuren un total de 98 escoles bressol municipals.

Documents