Espai Bombers al 48h Open House BCN

Dc, 17/10/2018 - 11:41

L’Espai Bombers des de l’òptica arquitectònica al 48h Open House Barcelona. El cap de setmana del 26 i 27 d’octubre, l’Espai Bombers - Parc de la Prevenció viurà dues jornades de portes obertes en el marc del 48h Open House BCN, un festival que s’ha convertit en la principal cita de la ciutat de Barcelona amb l’arquitectura.

Durant els dies que duri el festival, l’Espai Bombers oferirà visites guiades especialitzades per conèixer l’edifici, ubicat a l’antiga Caserna de Bombers del Poble-sec i rehabilitat per acollir l’espai museístic actual. A més del seu valor històric i arquitectònic, l’Espai Bombers ens ajuda a descobrir la història del Cos de Bombers de Barcelona a través de l’exposició del seu patrimoni i la seva vinculació amb la ciutat de Barcelona amb més de 180 anys d’història.

Una mica d’història
L’antiga Caserna de Bombers del Poble-sec, sobre la qual es materialitza el Parc de la Prevenció, la va dissenyar l’arquitecte Emilio Gutiérrez i es va edificar per a l’Exposició Internacional de l’any 1929. Aquest parc de bombers va ser un edifici pioner: el primer que es va planificar per satisfer les necessitats del seu ús i que es va adaptar a les noves necessitats del servei. És el parc de bombers més veterà que es conserva a l’Estat i l’únic parc històric que es conserva a Barcelona.
L’any 2014 es van iniciar les obres d’adequació de l’edifici, a càrrec de l’estudi d’arquitectura Roldán+Berengué, amb l’equip format per Miquel Roldán, Mercè Berengué i Enric Peña. El projecte ha suposat la rehabilitació integral i la revaloració dels elements més característics, com el pati d’útils, la torre de pràctiques i les quatre barres per on lliscaven els bombers. L’espai actual mostra més amplitud i transparència, la qual s’ha potenciat amb la façana de vidre convertida en un aparador del contingut museístic.
El 2017, l’edifici va rebre el premi ex aequo d’intervenció en edificació existent dels Premis Catalunya Construcció organitzats pel Col·legi d’Aparelladors de Barcelona.

Portes obertes pel 48h Open House BCN
L’any passat, l’Espai Bombers va participar per primera vegada en el festival, en què es van rebre més de 400 visitants, 300 dels quals van participar en les visites guiades.
Enguany, l’edifici es podrà visitar amb visites guiades especialitzades que s’organitzaran al llarg del cap de setmana, i que ens mostraran l’espai des del punt de vista d’un arquitecte.
L’aforament d’aquestes visites és limitat a 25 persones per grup, per ordre d’arribada.
Horari de les visites:
Dissabte 26 de 16 a 19 h, cada mitja hora (aforament màxim de 25 persones per grup)
Diumenge 27 d’11 a 14 h visita guiada cada mitja hora (aforament màxim de 25 persones per grup)
Ens podeu trobar al carrer Lleida, 30, 08004 de Barcelona. Per arribar disposem de diferents pàrquings propers així com d’aquestes connexions en transport públic:

Metro: Línies L1, L3 i L8.
FGC: Línies R5, R6, R50, R60, S4, S8 i S9.
Bus: D20, H12, V7, 9, 13, 27, 37, 50, 55, 65, 79, 91, 109, 150 i 165.
Bicing: parada Gran Via 375.