Inici | Esports
 • Concurs #jocorrolaMercè #MotivatoRelaxat

  Amb motiu de la Cursa de la Mercè 2016, l’Institut Barcelona Esports de l’Ajuntament convoca el Concurs #jocorrolaMercè amb la voluntat de crear un bon ambient de cara a la preparació aquest estiu per córrer aquesta cursa popular. El concurs començarà dilluns, 8 d’agost, a les 10.00 hores i acabarà el divendres 2 de setembre a les 23,59 hores. Els participants del concurs han de compartir i comentar al mur del Facebook de Cursa de la Mercè una foto de la seva preparació (ja sigui motivada o relaxada) per a la Cursa de la Mercè amb les etiquetes #jocorrolaMercè i/o #MotivatoRelaxat.

  Per aixó també trobarem a les xarxes socials de la Cursa de la Mercè i Bcn Esports dos personatges anomenats Maria Motivada i Marcel Relaxat que ens donaran pistes sobre dues maneres molt diferents de preparar aquesta cursa: en primer lloc, Maria Motivada, que segueix amb la rutina d’entrenaments i preparació per a la Cursa de la Mercè, i en segon lloc, Marcel Relaxat, que ha decidit desconnectar i gaudir d’un agost amb la família, amics, les tapes, les cerveses, la rauxa…

 • 'Itineraris marins' a Barcelona

  Aquí tenim una petita mostra dels 'itineraris marins' que l'Ajuntament de Barcelona promou en el litoral barceloní. De la mà de la Elisabeth Paül, dinamitzadora de Vies Braves, coneixerem una mica més quins són i a qui van adreçats.

  Amb una durada d’una hora i trenta minuts, aquestes sessions, gratuïtes i obertes a tothom, s’adrecen a un públic habituat a practicar activitats al mar i pretenen fomentar les sortides de snorkelling per explorar els fons marins i gaudir de la fauna i la flora del litoral. A banda de la natació lliure i de l’snorkelling, les activitats que s’hi ofereixen inclouen nedades culturals, modalitats de running i natació no competitives, entrenaments d’iniciació i perfeccionament de la natació o trobades per dur a terme operacions de neteja dels fons marins dels itineraris.

  Els itineraris marins són una iniciativa de l’Institut Barcelona Esports de l’Ajuntament de Barcelona amb base a les instal·lacions municipals de l’Espai del Mar i el Centre Esportiu Mar Bella. Es tracta de quatre itineraris (la Nova Mar Bella, Mar Bella, la Barceloneta i Sant Sebastià) d’un total de més de tres quilòmetres de carrils nàutics aptes per a nedadors de tots els nivells.

  Per consultar el calendari complet d’activitats, entreu aquí

 • Llum verda a les noves tarifes socials per als Centres Esportius Municipals

  L’Ajuntament ha aprovat en comissió de govern les noves tarifes socials dels 39 Centres Esportius Municipals (CEM) de la ciutat amb abonaments per a l’exercici 2016-2017. La nova tarificació, que presenta més de 200 tarifes diferents en el conjunt de centres, neix amb la voluntat de facilitar l’accés dels ciutadans a aquests equipaments i donar resposta als diferents col·lectius. Així, en un període de dos anys, la totalitat dels centres disposarà de tarifa familiar; un canvi substancial si ens atenem a les xifres: a gener de 2016, poc més d'una quarta part dels equipaments disposava d'aquest abonament. També s’han actualitzat els criteris per establir-ne les tarifes. Entre altres coses, es defineix la quota familiar com la destinada a dos adults i els fills que tinguin en comú d’una edat màxima de 17 anys. També s’inclouen en les tarifes familiars els diferents models familiars existents a la societat, com el de les famílies monoparentals, que fins ara no estava contemplat. Aquesta nova tarificació social se suma a la iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona per posar en valor el paper fonamental de les 129 instal·lacions esportives municipals.

 • Barcelona Triathlon 2016: inscripcions obertes

  La Barcelona Triathlon 2016 canvia enguany de format i torna a les dates tradicionals de la tardor. Se celebrarà el dia 9 d’octubre i ja estan obertes les inscripcions! Com és habitual, el triatló constarà de tres nivells d’exigència: l’Olímpic (1.500 m de natació, 40 km de ciclisme i 10 km de cursa a peu), l’Sprint (750 m de natació, 20 km de ciclisme i 5 km de cursa a peu) i el Supersprint (350 m de natació, 10 km de ciclisme i 2,5 km de cursa a peu). Totes les distàncies es podran completar de manera individual, per parelles o per equips de relleu. Des del 2008, el Triatló de Barcelona s’ha posicionat en els primers llocs mundials tant pel que fa a la participació d’elit com a la participació general. En aquestes vuit edicions hi han pres part esportistes mundials i els millors competidors catalans, com Javi Gómez Noya, Ivan Raña, Cesc Godoy o Mario Mola. La cursa té gairebé 5.000 participants.

  Inscriu-t'hi aquí

 • Obertes les inscripcions a la Cursa de la Mercè 2016

  L’Institut Barcelona Esports ha obert les inscripcions per a la 38a Cursa de la Mercè, que s’ha de celebrar el diumenge 18 de setembre a partir de les 9.30h. El procés d’inscripció restarà obert fins a les 24h del dia 11 de setembre o fins que s’arribi als 17.000 inscrits. També s’han obert les inscripcions per a la Cursa adaptada de 2kms, per a participants amb alguna discapacitat o amb mobilitat reduïda que no puguin fer el recorregut de 10 km. Les inscripcions es tancaran en aquest cas el dia 9 de setembre.

  La 38a Cursa de la Mercè serà la primera de les curses puntuables de la Challenge 10K de curses de 10 kms., corresponent al calendari 2016-2017. En l'edició d'enguany, la inscripció de la cursa manté la xifra de 5 euros en concepte d'aportació solidària.

  Entra ja al web de la cursa i inscriu-t'hi!

 • Barcelona commemora l'Olimpíada Popular del 36

  Avui es compleixen 80 anys l'Olimpíada Popular que s’havia de celebrar durant la setmana del 19 al 26 de juliol del 1936 a Barcelona. L'esdeveniment volia contraposar els valors de l’esport popular i l'antifeixisme enfront a l’Olimpíada de Berlín organitzada per règim nazi. Malauradament, no es va poder celebrar, ja que el dia de la seva inauguració va coincidir amb l’inici de la Guerra Civil. Barcelona commemorarà aquesta data assenyalada amb una sèrie d'actes entre els quals hi destaca l'exposició, al parc de l'esport Open Camp (a l' Estadi Lluís Companys), en homenatge a aquest històric esdeveniment esportiu.

   

Actualitat

31/08/2016 - 08:03

La Festa del Fitnes ja té coreografia oficial

Festa del Fitnes. Aquí teniu el vídeo de la coreografia definitiva que es ballarà el pròxim 24 de setembre a la Festa del Fitnes. Poseu-hi atenció perquè té premi!

31/08/2016 - 08:03

L’Ajuntament destaca els centres esportius municipals

Esports. L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa una campanya que pretén demostrar el paper essencial dels 129 centres esportius municipals en la vertebració dels diversos barris i en la difusió de la pràctica esportiva entre la...

31/08/2016 - 08:02

Obertes les inscripcions per a la Cursa de la Mercè 2016

Cursa de la Mercè L’Institut Barcelona Esports ha obert les inscripcions per a la 38a Cursa de la Mercè, que s’ha de celebrar el diumenge 18 de setembre a partir de les 9.30 hores.

31/08/2016 - 08:01

Encara pots visitar l'exposició sobre l'Olimpíada Popular a l'Estadi Lluís Companys

Olimpíada Popular L'Open Camp no tanca les portes a l'agost i els visitants podran seguir gaudint de l'exposició commemorativa de l'Olimpíada Popular del 1936.

Llegir més


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'hi indica el contrari
 • Ajuntament de Barcelona