Inici | Esports
 • Barcelona Triathlon 2016: inscripcions obertes

  La Barcelona Triathlon 2016 canvia enguany de format i torna a les dates tradicionals de la tardor. Se celebrarà el dia 9 d’octubre i ja estan obertes les inscripcions! Com és habitual, el triatló constarà de tres nivells d’exigència: l’Olímpic (1.500 m de natació, 40 km de ciclisme i 10 km de cursa a peu), l’Sprint (750 m de natació, 20 km de ciclisme i 5 km de cursa a peu) i el Supersprint (350 m de natació, 10 km de ciclisme i 2,5 km de cursa a peu). Totes les distàncies es podran completar de manera individual, per parelles o per equips de relleu. Des del 2008, el Triatló de Barcelona s’ha posicionat en els primers llocs mundials tant pel que fa a la participació d’elit com a la participació general. En aquestes vuit edicions hi han pres part esportistes mundials i els millors competidors catalans, com Javi Gómez Noya, Ivan Raña, Cesc Godoy o Mario Mola. La cursa té gairebé 5.000 participants.

  Inscriu-t'hi aquí

 • Llum verda a les noves tarifes socials per als Centres Esportius Municipals

  L’Ajuntament ha aprovat en comissió de govern les noves tarifes socials dels 39 Centres Esportius Municipals (CEM) de la ciutat amb abonaments per a l’exercici 2016-2017. La nova tarificació, que presenta més de 200 tarifes diferents en el conjunt de centres, neix amb la voluntat de facilitar l’accés dels ciutadans a aquests equipaments i donar resposta als diferents col·lectius. Així, en un període de dos anys, la totalitat dels centres disposarà de tarifa familiar; un canvi substancial si ens atenem a les xifres: a gener de 2016, poc més d'una quarta part dels equipaments disposava d'aquest abonament. També s’han actualitzat els criteris per establir-ne les tarifes. Entre altres coses, es defineix la quota familiar com la destinada a dos adults i els fills que tinguin en comú d’una edat màxima de 17 anys. També s’inclouen en les tarifes familiars els diferents models familiars existents a la societat, com el de les famílies monoparentals, que fins ara no estava contemplat. Aquesta nova tarificació social se suma a la iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona per posar en valor el paper fonamental de les 129 instal·lacions esportives municipals.

 • Obertes les inscripcions a la Cursa de la Mercè 2016

  L’Institut Barcelona Esports ha obert les inscripcions per a la 38a Cursa de la Mercè, que s’ha de celebrar el diumenge 18 de setembre a partir de les 9.30h. El procés d’inscripció restarà obert fins a les 24h del dia 11 de setembre o fins que s’arribi als 17.000 inscrits. També s’han obert les inscripcions per a la Cursa adaptada de 2kms, per a participants amb alguna discapacitat o amb mobilitat reduïda que no puguin fer el recorregut de 10 km. Les inscripcions es tancaran en aquest cas el dia 9 de setembre.

  La 38a Cursa de la Mercè serà la primera de les curses puntuables de la Challenge 10K de curses de 10 kms., corresponent al calendari 2016-2017. En l'edició d'enguany, la inscripció de la cursa manté la xifra de 5 euros en concepte d'aportació solidària.

  Entra ja al web de la cursa i inscriu-t'hi!

 • Esports singulars #008: Escalada

  Des de l'Institut Barcelona Esports s'impulsa un especial "Esports singulars" per donar a conèixer aquests esports i els llocs on es poden practicar a Barcelona. La iniciativa té com a objectiu oferir un ventall de les disciplines esportives menys conegudes que es poden practicar a Barcelona. Vam començar aquest recorregut amb l'esgrima, el tir amb arc, l'hípica, l'aeromodelisme, el rugbi, el surf de re, ciclisme en pista i ara és el torn de l'escalada. Hem anat al CEM d'Escalada la Foixarda, per conèixer les instal·lacions i els avantatges del centre municipal. No us perdeu aquesta vuitena entrega de la sèrie de monogràfics dedicats als esports poc coneguts que es practiquen a la ciutat de Barcelona!

   

  Més informació

 • Vies Braves dinamitzarà les aigües obertes de Barcelona

  Aquesta temporada d'estiu, Vies Braves dinamitzarà els quatre itineraris marins de què disposa la ciutat de Barcelona i que estan dissenyats específicament per a la pràctica de la natació i l'snorkelling (immersió lleugera). Amb base a les instal·lacions municipals de l'Espai del Mar i el Centre Esportiu Mar Bella, els usuaris podran gaudir de la natació i explorar les platges de la ciutat amb els itineraris de la Nova Mar Bella, Mar Bella, la Barceloneta i Sant Sebastià. Les Vies Braves són una xarxa pública d’itineraris marins i d’aigües obertes destinada a la pràctica d’activitats esportives, lúdiques i pedagògiques.

  Més informació

 • Barcelona commemora l'Olimpíada Popular del 36

  Avui es compleixen 80 anys l'Olimpíada Popular que s’havia de celebrar durant la setmana del 19 al 26 de juliol del 1936 a Barcelona. L'esdeveniment volia contraposar els valors de l’esport popular i l'antifeixisme enfront a l’Olimpíada de Berlín organitzada per règim nazi. Malauradament, no es va poder celebrar, ja que el dia de la seva inauguració va coincidir amb l’inici de la Guerra Civil. Barcelona commemorarà aquesta data assenyalada amb una sèrie d'actes entre els quals hi destaca l'exposició, al parc de l'esport Open Camp (a l' Estadi Lluís Companys), en homenatge a aquest històric esdeveniment esportiu.

   

Actualitat

28/07/2016 - 08:04

Llum verda a les noves tarifes socials per als Centres Esportius Municipals

Centres Esportius Municipals. L’Ajuntament ha aprovat en comissió de govern les noves tarifes socials dels 39 Centres Esportius Municipals (CEM) de la ciutat amb abonaments per a l’exercici 2016-2017.

28/07/2016 - 08:03

Obertes les inscripcions a la Cursa de la Mercè 2016

Cursa de la Mercè L’Institut Barcelona Esports ha obert les inscripcions per a la 38a Cursa de la Mercè que s’ha de celebrar el diumenge 18 de setembre a partir de les 9.30h.

28/07/2016 - 08:02

Circuits esportius a l'aire lliure per millorar la condició física

Circuits. Aquest estiu aprofiteu l'ocasió i gaudiu dels circuits gimnàstics i lúdics a l'aire lliure que hi ha repartits per la ciutat.

28/07/2016 - 08:01

Comencen les sessions d'immersió lleugera als itineraris marins de la ciutat

Itineraris marins. El proper dimecres dia 3 d'agost comencen les sessions de snorkelling (immersió lleugera) als itineraris marins de Barcelona que gestiona l'empresa Vies Braves.

Llegir més


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'hi indica el contrari
 • Ajuntament de Barcelona