Inici | Esports
 • Barcelona celebra amb una gran festa ciutadana el 25è aniversari dels Jocs del 92

  Avui, 25 de juliol, és just el dia en què fa 25 anys es van inaugurar els Jocs, i la plaça de Catalunya és l'epicentre de la celebració amb vàries activitats commemoratives.

  La festa té com a elements més simbòlics un recorregut per relleus de la torxa i bandera olímpiques, amb Juan Antonio San Epifanio “Epi” i Teresa Perales com a últims rellevistes; l’encesa simbòlica del peveter a pl. Catalunya, a càrrec d’Antonio Rebollo; l’encesa del peveter de l’Estadi Olímpic; i l’actuació musical del grup Los Manolos, també a la pl. de Catalunya.

  Prèviament, el Palauet Albéniz és l’escenari d’un acte institucional de reconeixement als atletes olímpics i paralímpics de Barcelona ’92, amb la presència de l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, i els presidents dels Comitès Olímpics i Paralímpics Internacionals, Thomas Bach i sir Philippe Craven, respectivament, entre altres representants institucionals i esportius.

 • Circula pels Jocs Olímpics de Barcelona '92 amb el teu avatar!

  En el marc de les celebracions i activitats per commemorar els Jocs Olímpics de Barcelona, l’Ajuntament ha creat un interactiu web perquè tothom qui ho vulgui pugui repassar la història, les anècdotes i les vivències de l’esdeveniment en primera persona.

  L’original i divertida iniciativa es basa en la creació d’un avatar personalitzat, a través del qual es pot circular per diferents pantalles que expliquen la història dels Jocs Olímpics de Barcelona ’92. L’objectiu és que els usuaris puguin conèixer secrets de la cita tot fent circular el seu avatar per diferents indrets de l’anella olímpica. Amb l’avatar es poden conèixer detalls de les cerimònies d’obertura i de clausura, així com diferents dades esportives i anecdòtiques.

  Més informació

 • La gran final del millor moment dels Jocs de Barcelona '92!

  Aquest any celebrem que fa 25 anys Barcelona va viure un dels moments més màgics de la seva història, especialment en la parcel·la esportiva però, en general, a la ciutat. Del 25 de juliol al 9 d’agost de l’any 1992, els Jocs Olímpics van fer de Barcelona l’epicentre del món

  Ara, 25 anys després, volem obrir la carpeta dels records i escollir, entre tots els seguidors i seguidores de l’Institut Barcelona Esports (BCN Esports)el millor moment dels Jocs de Barcelona ’92.

  La gran final, del 21 al 24 de juliol:

  - Antonio Rebollo encén el peveter amb la fletxa
  - Amics per sempre

  Més informació

 • Els Jocs BCN92, més a l'abast que mai amb la jornada de portes obertes del MOE

  El Museu Olímpic i de l'Esport viu una jornada de portes obertes en el marc de les celebracions i activitats pels 25 anys dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona '92.

  Més informació

 • El Campionat d'Espanya d'atletisme, a Barcelona per commemorar els 25 anys dels Jocs

  En motiu dels actes de commemoració del 25è aniversari dels Jocs Olímpics de Barcelona ’92, el Campionat d’Espanya Absolut d’atletisme tora a disputar-se a la ciutat comtal. La d’enguany és la XCVII edició d’aquest torneig i es disputa a l’Estadi Joan Serrahima, que ja va ser seu d’aquest campionat els anys 1979, 1981, 1984 y 1987. A més, aquesta edició pren especial emoció, ja que és l’última oportunitat que tenen els atletes per aconseguir la marca mínima per disputar el Campionat del Món de Londres.

  Més informació.

 • A punt per la VII Barcelona Yoga Conference

  Del 20 al 24 de juliol, unes 1200 persones gaudiran de trobades iòguiques amb diferents activitats i més de 20 estils de ioga diferents

  El dijous 20 de juliol comença una nova edició de la Barcelona Yoga Conference, i ja en van 7. Es tracta d’una celebració iòguica apte i oberta per a tots els col·lectius, sense importar-ne l’edat ni l’experiència prèvia en el món del ioga. La trobada s’allarga fins el 24 de juliol i compta amb diferents activitats i sessions.

  Més informació

Actualitat

20/06/2017 - 10:35

L'encesa del peveter d'Antonio Rebollo, el millor moment dels Jocs BCN '92!

JocsBCN92. Enmig de la commemoració dels 25 anys dels Jocs de Barcelona '92, volem obrir la carpeta dels records i escollir, entre tots els nostres seguidors i seguidores, el millor moment de Barcelona '92.

25/07/2017 - 08:33

La Plaça Catalunya, l’escenari principal de la festa ciutadana

JocsBCN92. L'acte principal de commemoració dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona '92 es desenvoluparà al centre de la ciutat amb diferents actuacions per recordar el que va ser aquell estiu per a la ciutat.

24/07/2017 - 12:25

La Torxa Olímpica torna a recórrer Barcelona

Barcelona '92. Diferents esportistes, entitats i representats de la societat civil seran els encarregats de conduïr la Torxa Olímpica des del Palauet Albéniz fins a Plaça Catalunya. 'Epi' serà l'últim rellevista

24/07/2017 - 15:55

Un homenatge als atletes de Barcelona '92 encén la torxa que arribarà a Plaça Catalunya

Barcelona '92. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, presideix l'acte d'homenatge al col·lectiu d'atletes que van participar als Jocs Olímpics de Barcelona '92. També hi són els presidents del COI i el CPI

Llegir més


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'hi indica el contrari
 • Ajuntament de Barcelona