Inici | Esports
 • Els Premis Córrer per Compromís reconeixen 17 projectes solidaris

  El jurat dels Premis Córrer per Compromís ha decidit reconèixer 17 projectes solidaris que fomenten la cohesió social i la integració de determinats col·lectius a través de l’esport. Enguany, els guardons tindran una dotació major que la del 2015, augmentant fins als 150.000 euros. Aquesta xifra s'ha aconseguit gràcies a les incripcions de la Cursa de la Mercè 2016, de la Mitja Marató de Barcelona i de la Marató de Barcelona. Els premis valoren els objectius de les entitats, la contribució dels projectes a millorar la qualitat de vida de les persones a través de l'esport i el desenvolupament esportiu que suposa cada projecte. També s'han estat importants aspectes com l'originalitat, la innovació, la intenció i la coherència de cada projecte.

  En aquesta segona edició dels Premis Córrer per Compromís s'han presentat 32 dues propostes, un increment notable respecte l'any anterior, en què se'n van presentar 25. Jaume Asens, president de l'Institut Barcelona Esports, i David Escudé, comissionat d'Esports de l'Ajuntament, han format part del jurat. Els guardons es lliuraran el dia 28 de desembre en un acte al Museu Olímpic i de l'Esport.

 • Avanç de la setmana 5-11/12

  Intercentres. El programa Intercentres celebra cada dimecres, durant 5 setmanes, diferents campionats: de bàsquet, de futbol sala, de korfbal, de voleibol i d'Ultimate Frisbee. Se celebraran en horari de tarda (de 15.30 a 17.30h) a les instal·lacions del CEM La Mar Bella.

  TICB Billar a tres bandes. Durant aquesta setmana Barcelona és l'escenari del Torneig Internacional Ciutat de Barcelona de billar.Els primers participants de cada grup jugaran la segona fase de la competició, al Museu Olímpic. Es juga el clàssic billar a tres bandes amb la participació de dos grups de quatre jugadors que es classifiquen segons punts i promig. Les semifinals i la final es jugaran a 35 caramboles. La final es jugarà el dia 10 de desembre a les 16 hores.

  Dia dels Drets Humans. El 10 de desembre se celebra a tot el món el dia dels drets humans per recordar el conjunt de lleis que vetllen pel compliment dels drets de totes les persones com a éssers humans. Des de l'Institut Barcelona Esports ens sumem a la celebració i reivindiquem la pràctica de l'esport i l'activitat física com a dret fonamental de totes les persones.

  Trobada corredors (#correcomvulguis). El 10 de desmebre hi haurà una trobada de corredors al Complex Esportiu de la Mar Bella. David Escudé, comissionat d'Esports, en farà la rebuda i posteriorment es realitzarà l'activitat. Hi haurà una sessió de fitness, després, per grups, els participants aniran a córrer, i posteriorment es realitzarà una classe de ioga per completar la sessió amb estiraments.

  24h atletisme en pista. Un any més, arriben les 24h d'atletisme en pista, enguany a les renovades pistes d'atletisme de Can Dragó. L'esdeveniment, organitzat per corredors.cat, es realitza del 17 al 18 de desembre i és una ultra marató, en aquest cas però, en un mateix circuit tancat.

  Cursa CEC-Collserola. Ja ens trobem en la 26a edició de la Cursa  CEC-Collserola i en aquesta edició es retorna als dos recorreguts de les darreres curses, una cursa curta (8h) i una mitja marató (8.45h), que recorren les vessants nord i sud del Parc Natural de Collserola amb unes vistes espectaculars sobre la ciutat.

  38a Cursa Sant Andreu. Sant Andreu és l'escenari, un any més i ja en són 38, de la cursa popular del districte que a partir de les 9 hores del dimarts 6 de desembre omplirà els carrers dels barris de corredors i corredores. La cursa és de 5 quilòmetres i també hi ha circuits per als més menuts.

  Dia Internacional de la Muntanya. L'11 de desembre és el Dia Internacional de la Muntanya. Així va ser declarat el 2003 per l'Organització de les Nacions Unides. L'Institut Barcelona Esport celebra que un indret com la muntanya sigui un lloc habitual per a la pràctica de l'esport. Per l'IBE és un orgull que muntanyes com Montjuïc i Collserola estiguin plenes d'esportistes dia rere dia.

   

   

   

   

 • 37ena Cursa de Sant Martí

  La 37ena Cursa de Sant Martí ha donat el tret de sortida a les 9:30h davant del Foment Martinenc (Provença 591). La cursa té un recorregut de 10 kilòmetres i passa pels principals carrers del districte, des del carrer Huelva fins a Rambla Prim, tornant al punt de sortida per la Rambla Guipúscoa. La inscripció s’ha obert a totes les persones nascudes a partir de 2001. Com a recompensa reben un trofeu els 5 primers classificats, tant en categoria masculina com femenina, i es compta amb jutges de la Federació Catalana d’Atletisme per controlar les classificacions. A la prova hi participa el comissionat d’Esports de l’Ajuntament, David Escudé.

  http://www.cursapopularsantmarti.cat/

 • Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

  Aquest dissabte es celebra el dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. El programa Barcelona Esport Inclou de l’Institut Barcelona Esports ofereix diferents serveis a les persones amb diversitat funcional, des de serveis de suport al vestidor per ajudar a l’usuari, fins a préstec de material o monitors de suport que permeten una atenció més personalitzada. La informació sobre aquests serveis es pot trobar a la pàgina http://www.bcn.cat/lesportinclou/ca/

   

  La funció dels auxiliars del Servei de suport al vestidor és la de recolzar la persona usuària amb discapacitat, sempre dins de la instal·lació, fent-li el suport necessari quan es troba al vestidor i fins a l'entrada a l'espai de pràctica esportiva, i de forma inversa en acabar l'activitat.

 • 4 millons per a activitats extraescolars

  L’Ajuntament de Barcelona dedica 4 milions a les activitats esportives extraescolars per afavorir l’accés de tots els nens i joves a l’esport. Les subvencions estan destinades a nens i nenes d’edats compreses entre 6 i 17 anys amb famílies de renda limitada, amb unitat familiar empadronada a la ciutat (excepte en casos que el nen estigui escolaritzat a la ciutat per necessitats educatives especials) i amb la preinscripció a una activitat d’una entitat esportiva homologada, i que formi part del programa municipal “l’Esport ens fa més gran”.

   

 • Esports singulars: Tennis Taula

  Al Centre Esportiu Municipal Reina Elisenda es practica Tennis Taula. Ho sabies? Coneixes aquest #EsportSingular? T'ho expliquem al capítol 9 de la nostra sèrie!

Actualitat

06/12/2016 - 08:03

Encara no t'has inscrit a la Cursa dels Nassos?

Esports. L'Institut Barcelona Esports ja ha obert el termini de les inscripcions per a la Cursa dels Nassos fins el 22 de desembre.

06/12/2016 - 08:02

Més tarifes socials als Centres Esportius Municipals

Centres Esportius Municipals. Es presenten més de dues-centes tarifes diferents en el conjunt de centres amb descomptes per a infants, joves, famílies, gent gran i altres col·lectius.

06/12/2016 - 08:01

Ja ha començat el Torneig Intercentres

Competició. Cada dimecres, durant 5 setmanes, es celebra el Torneig Intercentres a les instal·lacions del CEM La Mar Bella. Competeixen estudiants d'ESO i batxillerat i l'organitza el Consell de l'Esport Escolar de Barcelona.

06/12/2016 - 08:00

Fes esport i millora la teva condició física!

Salut. Els circuits estan dissenyats perquè tothom, persones d'edats ben diverses, els pugui utilitzar i estan repartits per tota la ciutat.

Llegir més


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'hi indica el contrari
 • Ajuntament de Barcelona