Barcelona, ciutat d'esportistes #12: Míriam Monfort

19/06/2018 - 15:58

Ciutat. La Míriam, de 41 anys, ha practicat esport tota la vida però des de fa uns mesos ha trobat el definitiu: el tir amb arc, que el practica al Club Arc Montjuïc i ho pot conciliar amb la vida familiar.

La Míriam Monfort té 41 anys i és l’exemple perfecte de conciliació familiar i esportiva. De fet, és infermera i la feina -i la família- li permeten combinar les tasques familiars diàries amb l’esport, en el seu cas, el tir amb arc. De fet, treballa en torns de tardes i així, pel matí, pot portar els seus fills a l’escola i després anar a entrenar una estona.

Des de tota la vida, explica, ha practicat tot tipus d’esports, però no ha estat fins fa uns mesos que ha trobat el definitiu. L’arc i les fletxes li han agradat sempre i ara n’és tota una apassionada. Assegura que l’esport “és energia, evasió i tenir el teu moment per buidar la ment i oblidar-te dels problemes”.

La Míriam practica el tir amb arc al Club Arc Montjuïc, que te les instal·lacions als Fossars del Castell de Montjuïc i és un dels clubs més importants del país. Practicant-lo, ha après que aquest, és un esport que requereix molta concentració i això, l’ajuda i ho aplica en el dia a dia. A més, afirma que “l’esport és part de mi i em costa molt imaginar-me una vida sense esport”.

Amb només set mesos de pràctica regular del tir amb arc, la Míriam ha demostrat que aquest, és un esport fet per a ella. Recentment s’ha proclamat campiona de Catalunya, i també té una Lliga Catalana en el seu palmarès. A més, té dos rècords d’Espanya, tres de Catalunya i el de la Lliga-Round 900.